25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Tasić obišao radove u Sefkerinu

Prošle nedelje startovali su radovi na asfaltiranju ulica u Sefkerinu, a koliko im znači uređenje i asfaltiranje stanovnici ulice Radeta Ilkića pokazali su kada je predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta i članovima Saveta mesne zajednice Sefkerin obišao početak građevinskih radova.

Masovnim izlaskom na ulicu građani su pozdravili dolazak predsednika opštine, koji se pored konsultacija sa izvođačima radova zadržao u srdačnom razgovoru sa građanima ove ulice.

Tokom anketiranja građani su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost lokalnoj samoupravi i istakli koliki će značaj imati asfalt za ovu ulicu koja vodi u glavne atarske puteve, ali i za same stanovnike, koji su do sada imali velike probleme u svakodnevnom saobraćanju posebno u kišnim i zimskim periodima.

Projekat obuhvata asfaltiranje već pomenute ulice Radeta Ilkića u dužini od 821 metra, zatim ulice Vuka Karadžića u dužini 816 metara, Damjanov Milana 162 metra i Proleterske 370 metara, ukupno 2.169 metara, a vrednost projekta iznosi blizu 20 miliona dinara.

Predsednik opštine je izrazio žaljenja što se ovaj projekat nije realizovao prošle godine kako je bilo najavljeno, ali je istakao da ova lokalna samouprava svoja obećanja ispunjava i da je ravnomeran razvoj sva četiri opštinska mesta prioritet lokalne samouprave.

– Kao što smo i obećali u predizbornoj kampanji 2016. godine, realizacija asfaltiranja ulica u Sefkerinu jedan je od prioritetnih projekata za ovo mesto. Ja moram da iskoristim priliku da se izvinim ovim ljudima jer smo obećali da ćemo ovo uraditi 2017. godine, ali realno zbog konsolidacije računa i samog budžeta ovaj projekat realizujemo ove godine. Pored ove ulice, radiće se i ulica Vuka Karadžića od Oslobođenja do Nestorov Stevana i deo Proleterske ulice ukupne dužine oko 2.200 metara. Očekujem da će projekat biti vrlo brzo realizaovan u narednih 15 – 20 dana. Moram da iskažem veliko zadovoljstvo što me je ovde danas dočekao veliki broj ljudi što dovoljno govori koliko je njima važna realizacija ovog projekta i nadam se da one probleme koje su imali u prethodnom periodu, a to je velika količina vode, jer ovde kada kiša padne vi niste mogli bez gumenih čizama, tako da se nadam da se nadam da se to više neće dešavati – rekao je Tasić i poručio da će kao lokalna samouprava kao i do sada imati osećaj za sve ovakve probleme i to ne samo za ovu ulicu i Sefkerin, već i za sva ostala naseljena mesta, jer je ravnomeran razvoj sva četiri opštinska mesta prioritet aktuelne opštinske vlasti

Tokom prve nedelje izvedeni su grubi pripremni radovi, a trenutno se radi na nasipanju i ravnanju podloge nakon čega sledi asfaltiranje. Mada je rok za završetak radova 45 radnih dana, po dinamici radova i ako vremenski uslovi posluže, radovi će verovatno biti realizovani za duplo manje vremena.

Related posts

Osniva se odeljenje za IT u „Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi“

Nikola Toadjer

Manifestacija “Doček Deda Mraza” oduševila Pančevce!

Miroslava Cvejin

Bez novozaraženih u nekoliko opština u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija