17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Crveni krst u službi i dobrovoljnih davalaca krvi

Dobrovoljni davaoci krvi od ove srede krv mogu da daju u prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zremenjina broj 15, jer od 1. septembra je pančevačka Transfuzija banka krvi i više ne oganizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi. U današnjoj akciji krv je dao 61 naš sugrađanin.

Prema Zakonu o transfuziloškoj medicini, od ovog septembra u Pančevu krv sakuplja pokrajanski Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada, sredom od 9 do 12 sati. Veliki broj Pančevaca dao je krv danas, a za nov način organizovanja akcija saznali su uglavnom preko društvenih mreža. Bilo je i onih koji su krv dali po prvi put.

Doktorka Sanja Bogdanović, direktorka pokrajnskog Zavoda kaže da na ovaj način se krv sakuplja u gradovima u Vojvodini i da su do sada zadovoljni brojem ljudi koji dolaze na akcije.

Crveni krst je spreman za sve one koji će sredom od 9 do 12 dolaziti da daju krv, ističe Milica Todorović, sekretakra Crvenog krsta Pančevo.

Zdravstveni radnici iz pančevačke Bolnice i Doma zdravlja, takođe su došli u prostorije Crvenog krsta kako bi podržali akciju i dali krv.

Pokrajnski Zavod svake srede i donosi  krv u pančevačku Bolnicu, čija Transfuzija je sada banka krvi, tako da veruju da  neće biti nestašica. Naredna akcija biće organizovana u petak 7. septembra  u Mesnoj zajednici Kačarevo od 8 sati i 30 minuta do 12 časova, dok zainteresovani Pančevi krv ponovo mogu dati u sredu 12. septembra.

 

 

Related posts

Organizovan koncert braće Teofilović u okviru “Kulturnog leta”

Ivana Bogdanovski

U poslednja 24 sata u Južnom Banatu 270 slučajeva virus Covid – 19

Zorana Stekovic

Više od 300 usluga koje pruža MUP od danas možete platiti elektronskim putem

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija