23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Grad Vršac planira izradu novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja i katastra saobraćajne signalizacije

Grad Vršac je 2017. godine izradio Strategiju bezbednosti saobraćaja sa akcionim planom, kojim su predviđene brojne aktivnosti i projekti, a jedan od najvažnijih je “Projekat tehničkog regulisanja saobraćaja u Vršcu”.

Kako je objašnjava predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić, saobraćaj u Vršcu, u najvećem broju ulica, regulisan je na osnovu Projekta tehničkog regulisanja saobraćaja iz 1985.godine.

– S obzirom na činjenicu, da je od 1985. godine, grad Vršac znatno proširen, i da je dobio brojne nove saobraćajnice uključujući i bulevare, planiramo izradu novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja u Vršcu. Takođe očekujemo i realizaciju projekta tehničkog regulisanja prolaza državnih puteva kroz naseljena mesta, koji je dobio odobrenje nadležnog ministarstva, kaže Miloš Vasić.

Na teritoriji Grada Vršca postoji 79 kilometara državnih i 115 kilometara opštinskih puteva.

– Dužina ulica u samom gradu je 109, a u preostala 22 naseljena mesta 151 kilometar, pa grad održava ukupno oko 380 km putne mreže. To praktično znači da se u Vršcu tokom jedne kalendarske godine obeleži oko 4,5 hiljada kvadratnih metara horizontalne signalizacije, i oko 60 km uzdužnih linija. Oznake na kolovozu u zonama škola obeležavaju se dva puta godišnje, i za ove namene grad izdvaja 5 miliona dinara, kaže za portal eVršac predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić.

Izrada novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja, nije jedini projekat koji je u planu da se izradi.

Naime, u cilju sveobuhvatnog regulisanja bezbednosti saobraćaja, intenzivno se razmišlja i o izradi “Katastra saobraćajne signalizacije”.

– “Katastar saobraćajne signalizacije” omogućiće uvid u podatke o tome šta na teritoriji grada i sela postoji od saobraćajne signalizacije, i šta je sve potrebno još uraditi u cilju njenog poboljšanja. Treba istaći, da grad Vršac godišnje postavi oko 150 novih stubova i zameni oko 500 tabli saobraćajnih znakova. Takođe od 100 do 150 stubova i oko 200 tabli svake godine se popravi. ii za te poslove Grad izdvoji 3 miliona dinara. U ovom trenutku u gradu postoji 13 semaforizovanih raskrsnica i dva pešačka semafora, za čije održavanje se godišnje izdvaja oko million dinara, kaže za portal eVršac predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

PANČEVO SE ODJAVILO: Šetnja jenjava, nema podrške građana

Mica Milakov

Sezonsko košenje u Sakulama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija