18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist.

Vučić je ambasadora Čepurina upoznao sa najnovijim, uspešnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede.

Ujedno je i podržao mere koje predsednik Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su zaključili da bi održavanje velikog poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Sagovornici su razgovarali i o trenutnom stanju u dijalogu Beograda i Prištine, a predsednik Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Čepurin je u tom smislu poručio da će Rusija nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji, između ostalog u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

Related posts

Stižu nove doze vakcine protiv sezonskog gripa

Jasmina Petkovic

Kibicfenster – prednost starijih Crepajaca u vanrednom stanju

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Moj sin ima koronu! Sine, pobedićeš ti to! Voli te tata, svi te volimo!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija