1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist.

Vučić je ambasadora Čepurina upoznao sa najnovijim, uspešnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede.

Ujedno je i podržao mere koje predsednik Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su zaključili da bi održavanje velikog poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Sagovornici su razgovarali i o trenutnom stanju u dijalogu Beograda i Prištine, a predsednik Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Čepurin je u tom smislu poručio da će Rusija nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji, između ostalog u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

Related posts

Srbija pred otvarnjem poglavlja o slobodnom kretanju radnika

Jasmina Petkovic

Zelenović i Vasić tumači pravnog sistema

Nikoleta Dragaš

Još jedna žrtva koron virusa u Srbiji, 31 novi slučaj

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija