17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

Vučić sa Lijem uoči posete Kini

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči svoje skore posete Narodnoj Republici Kini, razgovarao sa ambasadorom te zemlje Lijem Mančangom, kojem je preneo da je ponosan što su odnosi dve zemlje na istorijskom vrhuncu.

Vučić je rekao da se raduje što će uskoro ponovo posetiti prijateljsku Kinu i sa predsednikom Sijem utvrditi nove pravce razvoja našeg partnerstva i sveobuhvatne saradnje.

On je naveo da se iskreno raduje uspesima koje postiže Kina.

Uz želju da Kina, sa predsednikom Sijem kao liderom, ostvari sve postavljene ciljeve, predsednik Vučić je istakao da je ponosan što Srbiju i Kinu povezuje sveobuhvatno strateško partnerstvo i što su bilateralni odnosi na istorijskom vrhuncu.

Predsednik Vučić je u razgovoru rekao da je impresioniran rezultatima Samita Foruma za saradnju Kine i zemalja Afrike, održanom u Pekingu.

“U trenutku kad se svetska ekonomija suočava sa izazovima trgovinskog protekcionizma, Kina je, kao zemlja velike ekonomske moći, još jednom pokazala spremnost da nesebično pomogne zemljama u razvoju, u korist, kako je to rekao predsednik Si, zajedničkog prosperiteta”, naveo je predsednik.

On je dodao da poštovanje koje Kina iskazuje svim zemljama i njihovom pravu na razvoj, bez obzira na njihovu veličinu, kao i bez mešanja u njihova unutrašnja pitanja i političkog uslovljavanja, zaslužuje podršku svih koji veruju u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti.

“Želim da i ovom prilikom ponovim čvrstu podršku principima Novog puta svile, za koji mislim da je jedna od najvećih i najplodonosnijih inicijativa u istoriji. Zato smatram izuzetno značajnim najavu da će se ona proširiti i na afričke zemlje”, rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa kineskim ambasadorom Lijem.

 

Related posts

Dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije

Mirjana Popović

KUD „Stanko Paunović” nastavlja sa dobrim plasmanima

Jasmina Petkovic

ONI SU NAŠI JUNACI! Pogledajte šta radi posada aviona koji dovozi humanitarnu pomoć iz Kine!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija