17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Pokrajina sufinansira izgradnju kanalizacione mreže u Guduričkom naselju

Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović danas je u Neradinu, opština Irig, sa predstavnicima još 19 lokalnih samouprava svečano potpisala ugovor za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti od 3.781.192,35 dinara.

Ugovor je u prisustvu pokrajinskog premijera Igora Mirovića, u ime AP Vojvodine potpisao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Dobijena sredstva biće udružena sa sredstvima koje je lokalna samouprava u Vršcu izdvojila za završnu fazu projekta fekalne kanalizacije neparne strane naselja uz gudurički put u Vršcu, čija je ukupna vrednost 11.634.438,00 dinara.

Ovaj deo Grada do sada nije imao kanalizaciju niti je bio povezan na glavni kanalizacioni vod, a izgradnjom ove kanalizacione mreže trajno će, posle 30 godina, biti rešen problem kanalizacije u naselju Gudurički put.

Radovi će se izvoditi u delu naselja na padinama Vršačkih planina, u uskim ulizava formiranim u zaseku, sa otežanim pristupom mehanizaciji i značajnim ušećem ručnog rada.

Related posts

Duboka bara bez vode

Zorana Stekovic

Stanislava Đorđević iz Ožaka čuva tradiciju sviranja gajdi

Vanja Vićentić

165 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS U JUŽNOM BANATU

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija