4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

U Vršcu prvi put u školskim klupama 470 mališana

Ove godine na teritoriji grada i sela grada Vršca prvi put u školske klupe selo je 470 đaka prvaka.

Povodom početka nove školske godine, đake prvake u OŠ “Mladost” u Vršcu posetili su član Gradskog veća Veljko Stojanović i pomoćnik komandira Saobraćajne policije PS Vršac, Miroslav Dačić.

– Grad Vršac i lokalna, odnosno gradska uprava vodi računa o svim đacima. I ove godine Grad je obezbedio prevoz za učenike koji putuju na nastavu, kao i uslugu pedagoških asistenata koji pomažu deci sa posebnim potrebama. U narednom periodu, Grad će iz budžetskih rezervi obezbediti sredstva za sve ono što nije moglo da se uradi tokom raspusta, kaže za portal eVršac član Gradskog veća Veljko Stojanović.

Osnovnu školu “Mladost” ove godine upisalo je 64 đaka prvaka, i kako je istakla direktorka škole Tatjana Jašin-Mojse, škola je spremno dočekala početak nove školske godine.

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je MUP- a Srbije, zbog čega su i ove, nove školske godine, pojačene kontrole saobraćaja u rejonima škola.

– Ovo je prilika da se sretnemo sa đacima prvacima , kao i da još jednom apelujemo na vozače da se savesno i po pravilima ponašaju u saobraćaju. I ove godine osim pojačanih kontrola, MUP Srbije će za đake četvrtih i šestih razreda osnovnih škola, biće organizovano predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a po prvi put isto predavanje u drugom polugodištu školske godine organizovaće se i za đake prvake, kaže pomoćnik komandira saobraćajne policija PS Vršac, Miroslav Dačić.

Related posts

Počelo posipanje rizle na tri ulice u Dolovu

Jasmina Petkovic

Ne radi broj 194

Zorana Stekovic

Pretučen bivši fudbalski internacionalac u Pančevu!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija