27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Prvo školsko zvono za generaciju 2018/19.

Za ukupno 261 mališana u 10 osnovnih škola na teritoriji opštine Kovin juče je zvonilo prvo đačko zvono. U svim školama bilo je svečano, obavljen je prijem prvaka uz prozivku učitelja i poklone, a stariji drugari priredili su prigodan program dobrodošlice.

Kako je izledao prvi dan u školi, dočarali su nam iz dve kovinske škole, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Desanka Maksimović“ i to pogledajte u galeriji ispod teksta.
Posebno raduje vest da će prvaci „Desankine“ škole od početka biti uključeni u projekat Ministarstva prosvete „2000 digitalnih učionica u Srbiji“, kao jedini u našoj opštini. Realizacija ovakvog projekta imaće veliki značaj u ostvarivanju reformisanog nastavnog sadržaja i doprineće uspešnom korišćenju digitalnih udžbenika u nastavi prvog razreda, kaže PR škole, Nataša Buljugić koja je upravo, sa koleginicom Snežanom Lomigora, primila novu generaciju đaka.
Na prvi školski čas, kod svojih učiteljica Danijele Novokmet i Zorice Vidosavljević, posle priredbe otišli su i prvaci „Zmajevci“, gde su ih dočekali pokloni, knjige koje im je darovala lokalna samouprava i osnovni đački pribor koji je obezbedila škola, javio je PR ove škole, profesor Dejan Kreculj.

Related posts

Jabuka: Nacionalni savet makedonske zajednice u Srbiji dobio kancelariju

Nikoleta Dragaš

Uskršnje čestitke pančevačkih sveštenika

Nikola Toadjer

Toše Proeski dobija ulicu u Jabuci

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija