26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Prvo školsko zvono za generaciju 2018/19.

Za ukupno 261 mališana u 10 osnovnih škola na teritoriji opštine Kovin juče je zvonilo prvo đačko zvono. U svim školama bilo je svečano, obavljen je prijem prvaka uz prozivku učitelja i poklone, a stariji drugari priredili su prigodan program dobrodošlice.

Kako je izledao prvi dan u školi, dočarali su nam iz dve kovinske škole, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Desanka Maksimović“ i to pogledajte u galeriji ispod teksta.
Posebno raduje vest da će prvaci „Desankine“ škole od početka biti uključeni u projekat Ministarstva prosvete „2000 digitalnih učionica u Srbiji“, kao jedini u našoj opštini. Realizacija ovakvog projekta imaće veliki značaj u ostvarivanju reformisanog nastavnog sadržaja i doprineće uspešnom korišćenju digitalnih udžbenika u nastavi prvog razreda, kaže PR škole, Nataša Buljugić koja je upravo, sa koleginicom Snežanom Lomigora, primila novu generaciju đaka.
Na prvi školski čas, kod svojih učiteljica Danijele Novokmet i Zorice Vidosavljević, posle priredbe otišli su i prvaci „Zmajevci“, gde su ih dočekali pokloni, knjige koje im je darovala lokalna samouprava i osnovni đački pribor koji je obezbedila škola, javio je PR ove škole, profesor Dejan Kreculj.

Related posts

Opasnost od afričke svinjske kuge

Nikoleta Dragaš

JS U VRŠCU PREŠLA U SNS: Nastavlja se serija prelazaka u Južnobanatskom okrugu

Zorana Stekovic

Moto-skup od 3. do 5. avgusta na Dunavcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija