23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

I ove godine pokloni za đake prvake

Kako je 1. septembar „pao“ tokom vikenda, đaci su novu školsku godinu započeli danas, 3. septembra. Prvaci su svečano dočekani, raspoređeni u učionice gde su se upoznali sa svojim učiteljicama, dok su se osmaci kao najstariji pravili važni ali i njih ove godine čeka maturski ispit.

Praksa koja traje sada već treću godinu u kojoj predstavnici lokalne samouprave prvog dana škole obilaze odeljenja đaka pravaka nastavljena je i ove godine. Predsednik opštine dr Zoran Tasić, zajedno sa načelnicom Opštinske uprave Opovo Jelenom Petrović i direktorkom škole Milicom Cucom, posetio je svih pet prvačkih odeljenja u Sakulama, Barandi, Sefkerinu i Opovu.

Tasić je pozdravio prvake i njihove učiteljice, poželeo im uspešno školovanje i poručio da slušaju svoje nastavnike i roditelje, budu dobri đaci ali i istakao da postanu pre svega dobri ljudi.

U cilju bezbednosti u saobraćaju svaki prvak je dobio „saobraćajni bukvar“ i signalni prsluk za koji je predsednik opštine rekao da je potrebno da ga nose dok ne nauče saobraćajna pravila i kako bi ostali učesnici u saobraćaju znali da su oni đaci prvaci i obratili više pažnje.

– Zajedno sa školom, lokalna samouprava nastavlja praksu podrške đacima prvacima i njihovim roditeljima. Ovaj dan je možda jedan od najbitnijih dana u njihovom životu kada počinju svoje obrazovanje i ono što smo mi želeli jeste da im prenesemo dve poruke: prvo da tokom narednih osam godina budu dobra deca i dobri učenici, i naravno postanu dobri ljudi, a druga stvar je bezbedonosni segment, odnosno kako najbezbednije da pređu taj put od kuće do škole. Iz tog razloga lokalna samouprava je obezbedila poklone u vidu saobraćajnog bukvara, koji će zajedno sa svojim roditeljima i učeteljicama pročitati i signalnog prsluka, koji će, kako samo danas rekli, „velikim čikama“ dati do znanja da su oni đaci prvaci i da oni danas i mogu da pogreše ali „velike čike“ to ne smeju da dozvole – poručio je predsednik opštine.

Direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Milica Cuca ističe da su škola i nastavnici spremni za novu školsku godinu i usklađeni sa novim planovima i programima Ministarstva prosvete i nauke.

– Kao i svake školske godine potrudili smo se da neke osnovne stvari budu dobro pripremljene, pre svega mislim na materijalno – tehničke uslove, kao što su higijena i krečenje. Takođe, kao i u drugim školama u Srbiji mi smo nastavnike pripremili, odnosno Ministarstvo, za nove nastavne planove i programe, koji se realizuju ove školske godine u prvom i petom razredu. Svakako želim, da ako već počinju po novim programima imaju malo više sreće od ostalih, a naravno i svim učenicima da ovo bude uspešna školska godina – izjavila je direktorka škole.

Related posts

Plandište investira u budućnost

Nikoleta Dragaš

Pančevci, uživate li u “žutom” nevidljivom olimpijskom bazenu?

Mica Milakov

Uspešna manifestacija „Udicom protiv droge“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija