15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Gradonačelnik poželeo svim prvacima srećan polazak u školu

PANČEVO, 3. septembar 2018. (TV Pančevo) – 3 septembra zvono je oglasilo polazak u školu. Za đake prvake to je poseban dan , jedno novo razdoblje u njihovoim životu kada prvi put sedaju u đačke klupe. Gradonačelnik Saša Pavlov poželeo je svim prvacima srećan polazak u školi i obišao učenike prvog razreda u OŠ Branko Radičević i poželeo im da steknu što više znaja i drugova koji ostaju za ceo život.

Polazak u prvi razred jedan je od najvažnijih događaja u životu za svako dete kao i njegove roditelje i predstavlja nove obaveze za decu njihove mame i tate. Gradonačelnik Saša Pavlov i gradska većnica za prosvetu Tatjana Božić obišli su prvake u OŠ Branko Radičević gde je upisano 82 prvaka u tri odeljena.

-Ovo razdoblje vaših života je najlepše i ja vam želim da uživate ali da jurite znanje a ne ono vas , jera kao ono juri vas ne mora da znači da će petice uvek biti u dnevniku a ako vi jurite znanje sigurno će svaki put da bude petica. Ma da nije najvažnije da svaki put bude petica .

-Očekujem dosta zabave da upoznam nove drugare i dosta lepih stvari. Nabavila sam torbu ljubičasta je i ima nosoroga i puno šljokica,.

U školi Branko Radičević ove godine upisana su tri odeljenja učenika prvog razreda.Učeteljice su sačekale svoje nove đake i uvele ih u učionice.

– Želimo da prvog dana se prvog dana upoznamo da pokažu šta su možda naučili , pesmu recitaciju.

-Imaju nastavu dva časa prvih nedelju dana i kasnije nastavu produžavamo na tri časa.

Mnogi roditelji smatraju da njihova deca treba da krenu u školu potpuno spremna, da znaju da pišu, čitaju, računaju. Sve to će naučiti u školi, kažu stručnjaci. Potrebno je da imaju pozitivan stav prema dolasku u školu. Sve ostalo savladaju sa vremenom.

Related posts

Košarkaši „Zvezde“ slavili u neizvesnom derbiju

Nikoleta Dragaš

DR OVUKA: Svi koji osećaju simptome COVID-19 da se jave izabranom lekaru koji ih upućuje na trijažu u ambulantu u Zmaj Jovinoj ulici!

Zorana Stekovic

Ko je Ozren Lazić? Identifikujemo članove “Crne kuće”.

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija