20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Vesti

Održani lokalni izbori u Majdanpeku: SNS ostvarila istorijski trijumf!

Izbori za Skupštinu opštine Majdanpeka, koja broji 31 odborničko mesto, održali su se danas. Biračka mesta zatvorena su u 20 časova i prvi preliminarni rezultati pokazuju da je izborna lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek” osvojila 65, 45 odsto ukupnih glasova birača i ostvarila istorijski trijumf.

Srpska napredna stranka proglasila je večeras pobedu na redovnim lokalnim izborima u Majdanpeku, a predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić rekao je da su naprednjaci osvojili je 65,45 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača.

 

Glišić je ispred štaba SNS novinarima kazao da je na današnje izbore izašlo 58 odsto upisanih u birački spisak i istakao da je to najveća izlaznost u Majdanpeku u poslednjih 10 godina.

– Ako uporedimo sa lokalnim izborima 2014. godine na kojima smo osvojili 46 odsto, sasvim je jasno da smo gotovo za 20 procenata podigli poverenje Majdanpeka u SNS -rekao je Glišić.

SNS je, prema ovim podacima, osvojila 24 od 31 odborničkog mesta u Skupštini opštine Majdanpek.

Na lokalnim izborima u Majdanpeku, dvadeset minuta do 20 časova zabeležena je izlaznost od 56,99 odsto, a sat vremena pre zatvaranja birališta na lokalnim izborima u Majdanpeku, u 19:00 sati, izlaznost je bila 53,25 odsto.

Izlaznost u Majdanpeku je bila 47,55 odsto, u Rudnoj glavi 60,11 procenta, a u Milanovcu 53,26 odsto.

Pravo glasa imalo je 17. 325 birača, koji su mogli da glasaju na 41 glasačkom mestu.

Za 31 odborničko mesto novog saziva Skupštine opštine Majdanpek nadmetalo se sedam izbornih lista.

Na glasačkom listiću, prva je lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek”, a iza nje su liste “Milan Krkobabić – PUPS – I Majdanpek je Srbija”, “Ivica Dačić i Dragan Marković Palma – SPS, Jedinstvena Srbija”, zatim “Doktor Marko Radulović – Srpski pokret Dveri”, “Vlaška stranka – Most”, “Vlaška stranka” i Grupa građana “Dosta je bilo – Upalimo svetlo”.

Related posts

Ministar Nedimović u Omoljici i Ivanovu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić iz Pariza: Pristojna i moderna Srbija će POBEDITI! Moramo da branimo našu demokratiju i da pokažemo KAKVI SU LAŽOVI!

Jasmina Petkovic

Demonstranti zapalili policijska vozila

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija