20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Politika

Vučić preneo Kifu: Srbija ne prihvata da bude ponižena

„Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod“, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je to istakao u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisu Kifu o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Sagovornici su razgovarali i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu.

Predsednik Vučić je, kako je saopštila Pres služba Predsednika, istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

„Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Kifom izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Related posts

Vučić sa šefom UNMIK-a: Srbija će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost

Zorana Stekovic

Vučić posle sastanka sa češkim ministrom : Sa zadovoljstvom prihvatam poziv predsednika Zemana da otputujem u Češku

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Zahvalnost Angoli na podršci integritetu Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija