12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Belocrkvanski planinari savladali najviši vrh Balkana

Trojica članova belocrkvanskog PD „Karpati“, Radojica Rašković, Luka Rosić i Uglješa Kuželka, prethodnog vikenda savladali su vrh Musala na planini Rila u Bugarskoj.

Planina Rila, u Bugarskoj, sa svojim vrhom Musala (2.925 m) predstavlja najvišu kotu Balkanskog poluostrva ili kako ga još nazivaju „krov Balkana“. Pored vrha Musala, belocrkvanski planinari savladali su i Jezerski vrh sa koga se pruža predivan pogled na sedam rilskih jezera. Rilska jezera su ledenička jezera, poznatija i kao „gorske oči“.

„Oba uspona su bila pri stabilnim vremenskim prilikama, ali su spust otežavali grmljavina, kiša, a u pojedinim trenucima i grad. Planina je pokazala svu svoju ćud za kratko vreme, ali sve je prošlo bez ikakvih problema. Vrh Musala sa blizu 3000 metara nadmorske visine predstavlja kako lični, tako i visinski rekored Društva.“ – rekao je Uglješa Kuželka nakon povratka u Belu Crkvu.

Ovu planinarsku akciju uspešno je organizovao Klub planinara „Avanturista“ iz Beograda odnosno, vodič Boris Bratić i na njoj je učestvovalo oko 50 planinara iz Beograda, Pančeva, Bele Crkve i drugih gradova Srbije.

Related posts

SLUČAJ NEŠA SMRAD: Dvostruki aršini lažnih demokrata

Mica Milakov

“Dani norveškog filma” u Vršcu počinju 14. avgusta

Nikoleta Dragaš

Mjuzikl “Aladin” na sceni Kulturnog centra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija