20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Belocrkvanske mažoretkinje nastupom u Gradskom parku najavile Evropsko prvenstvo

U gradskom parku nastupile su „Belocrkvanske mažoretkinje“ koje su prikazale svoja umeća i najavile Evropsko prvenstvo u mažoro plesu, u septembru u Sokobanji, na kome su domaćini.

Belocrkvanske mažoretkinje osvojile su zlatnu medalju u kategoriji šou na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Ovaj uspeh je svakako doprineo da se naša zemlja bude domaćin jubilarnog 20. Evropskog prvenstva u mažoro plesu i služiće dalje kao podsticaj za razvoj i promociju KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Juniorke i kadetkinje prikazale su nam svoje koreografije koje su pripremile za Evropsko prvenstvo, izuzetno zahtevne sa novim elementima. Kažu da se cele godine pripremaju, a naročito su vredno trenirale i uvežbavale koreografiju tokom letnjih meseci. Bitno je da napomenemo da su se u tim vratile i devojke koje su bile u prvom timu mažoretkinja, a koje su zbog studija i školovanja otišle van Bela Crkve. Želele su da daju podršku svom mažoro timu i ističu da je ovaj ples njihova ljubav, dok u timu funkcionišu kao jedna porodica.

Related posts

U Kovinu umesto Kovinaca sajam beogradskih automobila

Mica Milakov

Novih 98 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Mirjana Popović

SNS POMERA GRANICE: Novi poverenici u Pančevu, Opovu, Alibunaru i Beloj Crkvi

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija