15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Još jedno odeljenje Predškolske ustanove Kolibri u Crepaji

Odavno se nije ulagalo u Radnu jedinicu Crepaja PU Kolibri. Poznato je da je prethodne godine donesen nameštaj, nove klupe, a sada su se izdvojila izvesna sredstva neophodna za opremanje i renoviranje prostora za novu grupu dece koja će pohađati celodnevni boravak u okviru predškolskog obrazovanja.

Zbog velikog broja dece na listi čekanja na upis u Predškolsku ustanovu Kolibri u radnoj jedinici u Crepaji, opština Kovačica izdvojila je preko 350.000 dinara za opremanje jedne slobodne učionice u Osnovnoj školi Sava Žebeljan u Crepaji. U okviru predviđenih aktivnosti, urađene su električne instalacije, okrečeno je, postavljen nov laminat u obe prostorije, gde su deca boravila i gde će boraviti, obezbeđen je nov nameštaj i sav potreban didaktički materijal.

Od ove jeseni, deca koja su bila na čekanju biće upisana u vrtić!

Od ukupno 96 dece, 25 bilo je na čekanju i sva deca od septembra krenuće u vrtić. Do sada je u Crepaji bilo tri grupe,a dve su bile opredeljene za boravak od osam ujutru do 16 časova. Sada će taj broj biti povećan za jedno novo odeljenje.

Investicije u svaku školu

Roditelji dece upisane u škole opštine Kovačica mogu biti bezbrižni, jer se opština pobrinula da prostor u kojima se odvija nastava bude u skladu sa svim propisanim standardima. U skladu sa tim,a u okviru redovnog održavanja školskih objekata u Osnovnoj školi Mlada pokolenja u Kovačici urađeno je hoblovanje parketa u fiskulturnoj sali i betoniranje, u Osnovnoj školi Mihajlo Pupin u Idvoru obezbeđena su sredstva za izradu termoizalocione fasade i krečenje školske zgrade. Stolarski i zanatski radovi urađeni su u Gimnaziji Mihajlo Pupin, dok su u Debeljači urađeni molerski radovi, a trenutno su u toku i radovi na krovu. U Samoškoj osnovnoj školi planirana je kupovina peći za grejanje, pa neće biti zime ni za samoške đake. Preko 2 miliona dinara izdvojeno je za radove ukupno, a posebno je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odobrio crepajskoj školi 1,4 miliona dinara za saniranje krova.

Related posts

Uspešna manifestacija „Udicom protiv droge“

Nikoleta Dragaš

Javni poziv za uvid u poseban birački spisak za nacionalne manjine

Nikoleta Dragaš

Brojni Vrščani na Bazaru zdravlja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija