28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Bartoš Jano odneo Velikogospojinski pehar

U organizaciji Mesne zajednice Crepaja, a kao deo proslave Velike Gospojine u Crepaji održan je šahovski turnir Velikogospojinski turnir u šahu i to 7. po redu. Ove godine turnir je okupio 14 takmičara, a igralo se sedam kola.

Turnir je bio zakazan za nedelju sa početkom u 11 časova, a pored pojedinaca, odazvali su se i članovi Šahovskog centra iz Padine i Kovačice.

Najboljima su dodeljeni pehari, svim igračima zahvalnice, a poseban poklon bila je knjiga Pesme i priče iz banatske ravnice koja je izdata od strane Doma kulture Mita Živkov Lala.

Pored gostiju, održana je i mala izložba šahovskih tabli i figura u radinosti penzionera i šahovskog ljubitelja, Ljubinko Nikolića. Ljubinko Nikolić se bavi pravljenjem figura koje su 8 puta veće zapremine od standardnih, a posebno je pravio figure za Svetsko prvenstvo u šahu održano u Gruziji.

Mesna zajednica Crepaja tokom ovih obeležavanja Velikogospojinskih dana je organizovala i takmičenje u bacanju pikada i poseban turnir za penzionere. U okviru ove aktivnosti, učestvovale su i članice Udruženja žena Crepajke. One su napravile domaće kolače i sokove bez ikakvih aditiva. Svi prolaznici mogli su da probaju kolače i sokove, ujedno i da posete turnir i takmičenje u pikadu.

Related posts

Saobraćajna nezgoda kod Kovina – jedna osoba poginula

Zorana Stekovic

U Južnom Banatu 229 novozaraženih

Vanja Vićentić

Bez zaraženih u Kovačici

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija