27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Potrebna nam je podrška i za dijalog i za evrointegracije

PANČEVO, 26. avgust 2018. (TV Pančevo) – Predsedik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, po završetku foruma u Alpbahu, da je i na tom mestu tražio podršku međunarodne zajednice za to da Srbi i Albanci sami dogovore pitanje Kosova i Metohije, kao i za evropske integracije Srbije.

Izrazivši zadovoljstvo radom foruma u Alpbahu, Vučić je rekao da je sinoćnja rasprava ostavila veliki utisak na sve učesnike.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom i rekao da očekuje njegovu posetu Beogradu januara naredne godine.

Očekuje, kazao je, i značajnu austrijsku podršku, ne samo na evropskom putu Srbije, nego i na podsticanju investitora da dolaze u našu zemlu.

„Oni su zadovoljni našim ekonomskim rezultatima, a ja sam rekao da možemo da budemo još bolji, jer iako smo treći u Evropi po rastu, ljudi žive još žive loše i zato su nam značajne njihove investicije. Zato smo tražili podršku“, kazao je Vučić.

Ocenio je i da je izjava Džona Boltona bila korektna, ali je dodao:

„Mi ćemo se teško dogovoriti. . . Naša pozicija je teška. Gledamo šta možemo da isčupamo. .. Gledamo da dobijemo najviše što možemo. Nama je potrebna podrška i EU i SAD, a ako je ne bude, plašim se da je svaki razgovor nemoguć“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je i na izjavu britanskog ambasadora u Srbiji Denisa Kifa da je svaka promena granica rizična i opasna, pitanjem – „pa, što je menjao granice 2008?“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se i na forumu u Alpbahu pokazalo da je i 25 godina posle sukoba u bivšoj SFRJ Srbija „i glavna tema i glavna meta“, te da je ponosan što je stao u odbranu srpske države i srpskog naroda.

Vučić je rekao da je bio spremio dva govora za jučerašnje izlaganje, za „Političke razgovore“ na Evropskom forumu Alpbah, jedno o problemima na Balkanu, a drugo o proširenju EU, ali, kako je rekao, nije od toga ni rečenicu mogao da iskoristi, jer je sve bilo tako organizovano, da, iako se to ne kaže, 25 godina posle sukoba Srbija i dalje bude glavna meta.

Related posts

Vučić čestitao Putinu Dan branilaca Otadžbine

Jelena Obradović

U Zrenjaninu održan Begej fest

Bojana Kecic

Očuvana stabilnost poslovanja uprkos krizi, u kapitalne projekte NIS uložio 14,5 milijardi dinara

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija