7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Održana komemorativna sednica povodom smrti Tihomira Bate Kneževića

Povodom smrti javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, Tihomira Bate Kneževića, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu održalo je komemorativnu sednicu.

Minutom ćutanja, od Tihomira Bate Kneževića, oprostili su se porodica, rodbina, prijatelji i kolege.

Takođe, u holu Kongesne dvorane, brojni prijatelji, kolege i sugrađani upisivali su se u Knjigu žalosti.

Prigodne govore, u kojima su evoluirali sećanja, održali su: u ime Osnovnog javnog tužilaštva Vršac, zamenica javnog tužioca Zorica Grujin, u ime Osnovnog suda u Vršcu, predsednik Goran Grujin, u ime Carinarnice Vršac, u ime advokata, advokat Drgagomir Todorović, i u ime porodice porodice Iskra Vuksanović.

Tihomir Bata Knežević je rođen 11. aprila 1961. godine u Krajišniku, Opština Sečanj.

Osnovnu i srednju školu, u kojima je bio nosilac Vukove diplome, je završio u Vršcu, a Pravni fakultet u Beogradu 1985. godine. Od završetka fakulteta pa do položenog pravosudnog ispita je bio advokatski pripravnik.

Za zamenika javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vršcu izabran je 1. Januara 1988. godine, a za javnog tužioca tužilaštva 24.oktobra 1995.godine.

Na lični zahtev 2000. godine mu prestaje funkcija u javnom tužilaštvu. Radio je kao direktor pravne službe u DDOR Novi Sad, upravnik carinarnice u Vršcu i advokat. Dana 1. januara 2016. godine se vraća u javno tužilaštvo, na funkciju javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Posvećen i odan javnotužilačkoj organizaciji, pokazao je veliki entuzijazam i privrženost u radu Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije, čiji je bio član. Iako nije bio na rukovodećim funkcijama u Udruženju, bio je izuzetno aktivan u svim aktivnostima Udruženja.

Tihomir Bata Knežević, iznenada je preminuo 23. avgusta 2018. godine.

Related posts

U Južnom Banatu još 31 osoba pozitivna na Covid-19

Vanja Vićentić

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Jelena Obradović

XXI sednica Skupštine opštine Opovo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija