25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Festival “Zlatna jesen” okupio brojne učesnike i goste

Festival “Zlatna gudurička jesen” i ove godine okupila je brojne učesnike iz domena folklorne i muzičke umetnosti, etno-turizma, kulinarstva, domaće radinosti i vinarstva po čemu je Gudurica i najpoznatija.

Festival “Zlatna jesen” u Gudurici svečano je u petak otvorio predsednik Skupštine grada Vršca Nenad Baroš, istakavši tom prilikom važnost Festivala, koji godinama unazad neguje tradiciju i poštuje multikulturalnost.

I ovo godine Udruženje “Feliks Mileker” iz Vršca, dalo je svoj doprinos manifestaciji, izložbom pod nazivom “Gudurica kroz vekove”.

Reč je o izložbi fotografija, razglednica i artefakata koji dočaravaju bogatu istoriju ovog kraja. Izložbu koja je posetiocima predstavljena u muzeju Roberta Hamerštila, obišli su predstavnici lokalne sampuprave.

Udruženje “Feliks Mileker” ovu izložbu je realizovao u saradnji sa sa Gradskim Muzejom Vršac i Mesnom zajednicom Gudurica.

Osim izložbe “Gudurica kroz vekove”, tokom festivalskih dana, posetioci su imali imali priliku da obiđu i Etno ulicu u centru Gudurice, ali i da se upoznaju sa tradicionalnim i kulturnim vrednostima ovog mesta, kao što su kulinarski specijaliteti, stari zanati, suveniri i ostale rukotvorine.

Takođe brojni vinski podrumi otvorili su svoja vrata za degustaciju najkvalitetnijih guduričkih vina.

Festival je organizovao KUD “Vinogradar” iz Gudurice u saradnji sa Gradom i Turističkom organizacijom Vršac.

Related posts

Ceo grad i pojedina sela bez vode u nedelju 3. marta

Zorana Stekovic

Servisne informacija za 26. decembar

Zorana Stekovic

Jeleni ponovo na Vršačkim planinama

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija