26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Đilkoška riblja čorba je najbolja!

Velikogospojinski dani u Crepaji je manifestacija koja je obuhvatila kulturne, sportske, zabavne i gastronomske aktivnosti.

Otvoreni su u sredu 22. avgusta izložbom, a završetak je planiran za 29.avgust promocijom knjige Jasmine Isajlov. Dom kulture Mita Živkov Lala organizovao je, pored dve navedene aktivnosti, i takmičenje u kuvanju riblje čorbe II Cezarov memorijal.

Ovogodišnje takmičenje je okupilo 12 ekipa. Počelo je u 11 časova izjutra, a kuvalo se sve do 14 sati. Dobra atmosfera vladala je među takmičarima, a užurbano se pripremala riba i tajni sastojci koji su svaku čorbu činili drugačijom. Za pobednike bili su obezbeđeni pehari, a pored toga i radovi umetnice Jasmine Isajlov sa motivima ribe.

Direktor Doma kulture Mita Živkov Lala Nikola Kosovac izrazio je zadovoljstvo i interesovanjem i celokupnim takmičenjem.

– Takmičenje u kuvanju riblje čorbe je već tradicionalna manifestacija crepajačkog doma kulture. Ove godine to je II Cezarov memorijal, a o kvalitetu manifestacije svedoči i to što su se takmičari ove godine prijavljivali u mnogo većem broju nego što smo mogli da predvidimo da će ih biti. Trudićemo se i dalje da opravdamo naziv takmičenja, rekao je Kosovac.

Prvo mesto za najbolju riblju čorbu osvojila je ekipa Đilkoši, drugo mesto osvojila je ekipa Čiperko, a treće ekipa pod nazivom Duškim kotlić. U organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala takmičenje u kuvanju riblje čorbe datira odavno, a otkada je obnovljena delatnost doma kulture, ovo je već treći put.

Zašto Cezarov memorijal?

Svetozar Stojkov, poznat u Crepaji kao Cezar, je i idejni pokretač takmičenja u kuvanju riblje čorbe, dugogodišnji član žirija, ali i takmičar ranijih godina. Poznat u Crepaji i kao veliki šaljivdžija, zauvek mlad, poznavale su ga i cenile kako starije tako i mlađe generacije. Upravo zbog toga, takmičenje je dobilo naziv Cezarov memorijal.

Related posts

Dežurstva i rad javno-komunalnih preduzeća, pogledajte kako Higijena radi tokom vanrednog stanja

Branislava Grčić

JKP ZELENILO: Sezona košenja privodi se kraju

Zorana Stekovic

Bela Crkva i okolina u nedelju bez struje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija