17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Sedam i po miliona dinara iz budžeta za udžbenike učenika romske nacionalnosti

 

Ove godine Grad Pančevo izdvojio je oko 7 i po miliona dinara kako bi se kupili udžbenici za 650 učenika romske nacinalnosti i nagradili sa 4000 dinara učenike koji su završili školsku godinu sa vrlo dobrim i odličnim uspehom. Cilj je da se unapredi sistem obrazovanja Roma u Pančevu.

U okvriu lokalnog Akcionog plana društvene integracije Roma Grad Pančevo je budžetom ove godine opredelio preko 7 i po miliona dinara za unapređenje obrazovanja Roma, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne politike, rada i zapošljavanja. Sredstva su izdvojena za kupovinu udžbenika i za nagrade najboljima.

Pava Novakov Čabrilovski, koordinatorka za romska pitanja Gradske uprave kaže da je veoma važno da Romi idu u škole kako bi im se poboljšao položaj.

Pored sredstava za učenike, Grad je izdvojio i sredstva za Rome koji nisu još izvadili lične karte.

Nagrade đacima koji su bili vrlo dobri i odlični biće uručene početkom školske godine, kako bi mogli da nabave školsku opremu za predstojeću školsku godinu.

 

 

Related posts

Umetnost u Pančevu “angažovanija” nego ranije

Jasmina Petkovic

Banatski ribolovci na memorijalnom turniru “Jonje”

Nikoleta Dragaš

GO SNS Šabac: Širenjem lažnih vesti dodatno se komplikuje teška situacija

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija