16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Poginuo Vuk Dragović vlasnik firme Wing doo

Vuk Dragović, direktor kompanije za proizvodnju vazduhoplovnih struktura iz Beograda i Vršca Wing doo poginuo je 18. avgusta u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj. Sahrana Vuka Dragovića biće na Novom groblju u Beogradu, u subotu 25. avgusta. Opelo počinje u 11 časova.

Prema izveštavanju portala Glas Istre, Dragović je sam vozio svoj automobil kada je u 07:40 časova ujutru, kako su izjavili učesnici nesreće, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u traku suprotnog smera i udario prvo u jedan kamion zatim automobil.

Vuk Dragović bio je mašinski inženjer vazduhoplovnog usmerenja koji je preuzeo upravljanje Wingom, najvećom kompanijom u Srbiji kada je proizvodnja vazduhoplovnih struktura u pitanju, od svog oca Tomislava Dragovića vazduhoplovnog inženjera koji je između ostalog projektovao i prvu jugoslovensku kompozitnu jedrilicu Vuk-T koju je nazvao upravo po svom sinu Vuku.

Nakon smrti oca Tomislava 2012. godine Vuk preuzima vođenje kompanijom koja je osim projektovanja, razvoja i proizvodnje vazduhoplovnih struktura projektovala i proizvodila lopatice vetrogeneratora. Kompanija je 2006. godine u Vršcu otvorila sopstveni proizvodni pogon sa kojim su većim kapacitetom ušli na tržište ultra-lakih vazduhoplova. Proizvode veće delove kompozitnih struktura za više proizvođača ovog tipa letelica, od žirokoptera do klasičnih aviona. Prema obimu i raznovrstnosti proizvodnje i palete proizvoda Wing je najveća privatna vazduhoplovna fabrika u Srbiji.

Vuk Dragović je za sobom ostavio suprugu i dvomesečnog sina.

Related posts

Promocija dečjeg festivala “Pevajmo srcem” na vršačkom Gradskom trgu

Nikoleta Dragaš

Uređenje parkova u Opovu

Nikoleta Dragaš

Školski centar ,, Nikola Tesla” dobio novu opremu zahvaljujući IPA projektu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija