20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Akcija “Tamo i nazad” po Vršačkom bregu – ove godine 1. septembra

Planinarsko skijaški klub “Železničar Vršac” u subotu 1. septembra, organizuje tradicionalno “najzahtevniju” akciju po Vršačkom bregu “Tamo i nazad”.

Akcija “Tamo i nazad” do sada je obuhvatala odlazak do Vrsišora (463 metara nadmorske visine) preko Guduričkog vrha (641 metar nadmorske visine) i povratak istim putem nazad (50 kilometara), što podrazumeva celodnevno druženje u prirodi.

Međutim ovogodišnja akcija, kako je rečeno u PSK “Železničar” portalu eVršac, imaće smanjenu kilometražu, ali povećan uspon koji treba savladati.

– Ove godine smanjena je kilometraža, ali povećan uspon koji treba savladati, tako da se i dalje preporučuje samo onima koji su u dobroj fizičkoj kondiciji. Staza će biti dugačka 33km. i obuhvataće uspone na sve “značajnije” vrhove Vršačkih planina-Kulu, Tursku glavu, Đakov vrh, Lisičiju glavu, Gudurički vrh i Vršišor.

Polazak je u 8 časova od glavnog ulaza u Gradski park.

Povratak autobusom iz sela Markovac i dolazak u Vršac oko 17:45 (autobus iz Markovca kreće u 17:15 i cena karte je 210 dinara).

– Svako je dobrodošao i učestvuje na sopstvenu odgovornost. Sa sobom je potrebno poneti hranu i vodu za ceo dan. Cilj ove akcije je druženje na jednom ozbiljnom planinarskom treningu.

Dodatne i informacije i prijave moguće su putem telefona, na broj telefona: 0631865452 ( Vodič: Živanović Darko)

Related posts

Pančevački sportisti se vraćaju na treninge

Bojana Kecic

Likovna kolonija prvi put u Janošiku

Jasmina Petkovic

Sportski savez Vršca raspisao Konkurs za izbor sportista 2020. godine

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija