19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Javni poziv za uvid u poseban birački spisak za nacionalne manjine

Neposredni izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 4. novembra2018. godine.

Izborno pravo na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina imaju pripadnicinacionalne manjine koji su upisani u poseban birački spisak nacionalne manjine. Pravo upisa u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u jedinstveni birački spisak. Upis u poseban birački spisak se vrši na osnovu pismenog zahteva, prema mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.
Zahtev građani mogu predati, svakog radnog dana od 7,00-15,00 časova Opštinskoj upravi Opštine Plandište, kancelarija broj 1.
Na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://www.mduls.gov.rs postavljeni su zahtevi za upis i brisanje iz posebnog biračkog spiska, a mogu se preuzeti i u Opštinskoj upravi Opštine Plandište, kancelarija broj 1.
Potrebno je da zahtev za upis u poseban birački spisak bude čitko popunjen i potpisan od strane podnosioca zahteva. Svi podaci u zahtevu moraju da budu popunjeni identično kao što su upisani u ličnoj karti podnosioca.
Poseban birački spisak nacionalne manjine se zaključuje 19. oktobra 2018. godine u 24,00 časa.

Posle zaključenja posebnog biračkog spiska nacionalne manjine od 20. oktobra do 31. oktobra 2018. godine u 24,00 časa (najkasnije 72 časa pre dana određenog za održavanje izbora) zahtev za upis u poseban birački spisak nacionalne manjine može se podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, neposredno ili preko Opštinske uprave Opštine Plandište, po mestu prebivališta.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u poseban birački spisak nacionalne manjine imaju ovlašćeni prestavnici podnosilaca proglašenih izbornih lista.
Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://www.mduls.gov.rs unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.
Pozivaju se svi birači koji su podneli zahtev za upis u poseban birački spisak nacionalne manjine da provere da li su upisani u poseban birački spisak i da li su njihovi podaci u posebnom biračkom spisku ažurni.

Related posts

Pančevac Vladimir Vidaković pronađen mrtav u Kolumbiji

Mica Milakov

Badminton: petoro đaka iz Pančeva na svetskim školskim sportskim igrama

Miroslava Cvejin

U Južnom Banatu 40 novozaraženih

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija