21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Tradicionalni 15. Goranski eko-kamp “Vršački breg” okupio brojne učesnike

Ovogodišnji, 15. Goranski eko-kamp “Vršački breg” okupio je 39 učesnika (najbolji đaci sedmih i osmih razreda osnovnih škola) iz 14 opština Srbije, među kojima i goste iz Rumunije i iz Makedonije.

Reč je o tradicionalnom Eko kampu “Vršački breg” koji je organizuje Pokret gorana Srbije u saradnji sa Pokretom gorana Vršca, i pod pokroviteljstvom Grada Vršca.

Osim edukativnih aktivnosti, kamp ima i praktične akcije, kao što je sadnja drveća u krugu Gernotološkog centra u Vršcu i Specijalne bolnice u Starom Lecu.

– Oblast zaštite životne sredine je veoma važna za grad Vršac, koji monogo radi na tom polju. Zbog toga ni ove godine podrška grad Vršca nije izostala, jer je učesnicima kampa omogućeno da kroz druženje, igru i rekreaciju, metodama aktivnog učenja upoznaju pojmove iz ekologije na terenu, prošire znanje iz biologije, oblasti očuvanja životne sredine, savladaju metode terenskog istraživanja, kao i da se što više približe prirodi i upoznaju živi svet, lepote Vršačkih planina i drugih zaštićenih područja u Vršcu, kaže za portal eVršac član Gradskog veća Miloš Vasić.

Kamp traje do 24. avgusta, za kada je planiran je Kviz znanja posle kojeg će se najboljim učenicima podeliti nagrade, kažu organizatori kampa.

Related posts

Sefkerin u sredu bez vode

Nikoleta Dragaš

U Beloj Crkvi odžana trka dronova “DXRracing 2018”

Nikoleta Dragaš

DOV poziva demo bendove da učestvuju na vršačkoj “Grožđebalskoj gitarijadi”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija