30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

U Zagajici uklonjene divlje deponije

Grad Vršac je u saradnji sa JKP “Drugi oktobar” i savetom MZ Zagajica, uklonio dve velike divlje deponije u ovom selu.

Reč je o deponijama koje su se nalazile kod stare ciglane i na kraju ulice Kraljevića Marka.

Na sakupljanju plastičnog ambalažnog otpada koji je bio razbacan na velikoj površini, učestvovali su i stanovnici sela koji su tom prilikom sakupili 40 džakova plastičnog otpada.

– Stanovnici naših sela postaju svesni problema koje im stvaraju divlje deponije, pa se sve više uključuju i pomažu u akcijama koje sprovodi Grad sa JKP “Drugi oktobar”. Divlje deponije su jedan od najvećih zagađivača životne sredine, počev od zemljišta, vode, vazduha, a direktno ugrožavaju biljni i životinjski svet. Godinama unazad, deponije su stvarane na obodima naših sela , rasle sve veće i veće do trenutka kada su se svojim širenjem približile samim naseljenim mestima, kaže za portal eVršac, član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine Miloš Vasić.

Da podsetimo, Grad Vršac je u saradnji sa JKP “Drugi oktobar” i savetima Mesnih zajednica ove godine potpuno uklonio šest divljih deponija u seoskim sredinama.

Uklonjene su deponije u Vlajkovcu, Uljmi, Velikom Središtu, Potpornju i dve velike deponije u selu Zagajica.

Takođe, i u samom gradu su uklonjene dve velike divlje i nehigijenske deponije.

Prva na kraju ulice Margitski put pored naselja Balata i druga na samom ulazu u Vršac iz pravca Rumunije, odmah pored velikog Vršačkog kanala.

– Ovim aktivnostima, Grad Vršac želi da pošalje jasnu poruku svojim građanima o tome koliko je važna promena svesti o očuvanju životne sredine. Potrebno je da svi znamo koliko su za nas i zdravlje naše dece štetne divlje deponije i da samo uz zajednički trud možemo da doprinesemo da Vršac bude još čistiji i lepši, ističe za portal eVršac, Miloš Vasić.

Related posts

Uručene nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva

Jasmina Petkovic

Zabrana otuđenja imovine Kneževića

Bojana Kecic

Novih 286 slučajeva virusa Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija