28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Vršac konačno ima olimpijski bazen

Vrščani su, posle višedecenijskog čekanja, konačno dobili otvoren bazen olimpijskih razmera, koji je svečano predat građanima na korišćenje.

Bazenski kompleks, koji čini veliki bazen dimenzija 50 x 25 i dubine 2,20 metara, bezen za decu dubine 43cm, ugostiteljski objekat, sa svom neophodnom komunalnom infrastrukturom i pratećim sadržajima, poput kabina, ležaljki i suncobrana, smešten je u neposrednoj blizini Gradskog jezera.

Reč je o investiciji koja je, kako nam je rečeno, vredna gotovo 180 miliona dinara.

– Od ruševina koje smo zatekli 2016. godine, i uz sve nedostatke, poput nepostojanja građevinskih dozvola, lošeg projekta i brojnih drugih manjkavosti i problema, uspeli smo da za sve građane Vršca i goste našeg grada, izgradimo, i danas svečano otvorimo bazen, koji su Vrščani sa nestrpljenjem čekali. Morali smo da uradimo nov projekat za izgradnju bazena, jer je stari bio urađen sa mnogo manjkavosti. Mi smo ispoštovali sve zakonske procedure i za manje od godinu dana uspeli smo da uradimo sve što je potrebno kako bismo sugrađanima obezbedili kvalitetan i bezbedan prostor, kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

– Ponosna sam što smo uspeli u našoj zamisli, jer je ovo od velikog značaja za sve sugrađane, a naročito za decu i omladinu. Bazen je, zbog svoje veličine, pogodan za odvijanje svih sportova na vodi koji su definitivno nedostajali gradu Vršcu, a ujedno je i jedna nova turistička ponuda grada. Nadam se da će ovaj objekat oduševiti sve koji dođu ovde. Ideja nam je i da kroz propratne aktivnosti i sadržaje u narednom periodu obezbedimo besplatnu školu plivanja, ali i druge aktivnosti, rekla je gradonačelica Vršca Dragana Mitrović.

– Grad Vršac je grad brojnih sportova među kojima je nedostajalo plivanje, kao jedan od bazičnih sportova. Gradska uprava je želela da i to omogući sugrađanima. To je i ujedno i prilika da se u budućnosti razvije i vaterpolo ili umetničko plivanje . Ovo će biti baza, odnosno mesto na kome će se okupljati i brojni sportisti , a koje će kontrolisati spasioci i obezbeđenje, kaže član Gradskog veća Boban Bogosavljević.

Upravljanje bezenima povereno je Centru Milenijum, koji će zajedno sa Gradom i resornim Gradskim većem osmišljavati programe namenjene korisnicima usluga.

– Koristim ovu priliku da u ime Centra Milenijum zahvalim gradu Vršcu na ukazanom poverenju. Mi ćemo se truditi da ispunimo očekivanja i Grada i naših sugrađana i do kraja ove sezone, kao i u narednim godinama. Zbog toga pozivamo Vrščane da dođu na bazen i uživaju, kaže direktor Centra Milenijum Srđan Prtljaga.

Related posts

Novi košarkaški teren u Kovinu

Jasmina Petkovic

Uspešna akcija ribočuvarske službe ŠG “Banat” Pančevo

Zorana Stekovic

Sedam decenija MKD-a “Petefi Šandor”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija