21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Promocija dečjeg festivala “Pevajmo srcem” na vršačkom Gradskom trgu

Udruženje muzičara Vršca “Sax” u nedelju 26. avgusta, organizuje koncert/promociju Festivala “Pevajmo srcem”.

Promocija će se održati u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu, sa početkom od 19 časova. Kako je najavljeno, hor će nastupiti sa članovima “Akro dens studija – Super star”, sa kojima hor “Raspevano srce“ od početka uspešno sarađuje.

Da podsetimo, Dečji hor “Raspevano srce“ postoji od oktobra 2016. godine.

Osnivač i rukovodilac hora je profesor Sonja Matanov-Jerković, a hor radi pod okriljem Udruženja muzičara “Saks“.

Članovi hora su deca predškolskog i školskog uzrasta. Kroz pevanje u horu oni pre svega promovišu dečiju muziku i dečije pevanje.

Takođe, neguje se saradnja i druženje među članovima, timski duh, pravilan odnos prema muzičkim vrednostima, jača se samopouzdanje, ali se istovremeno i na stručan način razvijaju dečije vokalne sposobnosti.

Hor “Raspevano srce” nastao je kao hor koji je pratio soliste na dečijem festivalu.

Nakon prvog nastupa na festivalu „Pevajmo srcem“ 2017. usledili su brojni nastupi: gostovanje na koncertu “Raspevanih profesora“, u okviru manifestacije “Širimo osmeh gradom“ 2017. i 2018., otvaranje igrališta za decu sa hendikepom udruženja “Parakvad VŠ”,na Gradskom trgu u okviru Kulturnog leta 2017., koncert hora u okviru dečijeg programa Grožđebala, Novogodišnji koncert hora u Kulturnom centru, nastup na humanitarnoj dodeli paketića deci iz udruženja „Otvoreno srce sveta“, nastup u okviru humanitarne akcije „Pomoć prijatelja“, na festivalu „Pevajmo srcem“ 2018. i na otvaranju „Stop šopa“ u Vršcu.

Related posts

Gradonačelnica Mitrović: Nijedan segment društva ne sme biti zapostavljen

Nikoleta Dragaš

Nastavak radova na zameni stolarije Doma kulture u Ivanovu

Vanja Vićentić

Na njive samo mašinama i traktorima

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija