1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Ovogodišnji Goranski eko-kamp “Vršački breg” počinje 17.avgusta

Ovogodišnji, 15. Goranski eko-kamp “Vršački breg 2018” počinje sa radom sutra 17. avgusta, i kako je najavljeno trajaće do 24. avgusta. Organizator kampa je Pokret gorana Srbije, a grad Vršac je kao i predhodnih godina pokrovitelj.

Učesnici kampa su najbolji učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Srbije, a i ove godine učešće u radu kampa uzeće i učenici Srpske gimnazije “Dositej Obradović” iz Temišvara.

– Narednih sedam , učenici će imati priliku da bolje upoznaju prirodne lepote Vršca i okoline, a posebno lepote naših zaštićenih dobara, Vršačkog brega i Malog Vršačkog rita, koja su pravo bogatstvo biljnog sveta, jer se na njima nalazi preko 1000 biljnih vrsta. Kamp ima i svoj praktičan deo u okviru koga je planirano uređenje dvorišta i parka oko Gernotološkog centra u Vršcu, kao i sadnja drveća u dvorištu Doma za duševne bolesnike u Starom Lecu. Na kraju kampa planiran je Kviz znanja posle kojeg će se najboljim učenicima podeliti nagrade, kažu za portal eVršac, organizatori kampa.

Svečano otvaranje kampa predviđeno je za subotu 18. avgust od 19.30h u prostorijama Doma učenika u Vršcu.

Related posts

NIU Makedonski informativni i izdavački centar obeležava 12. avgust Međunarodni dan mladih

Nikola Toadjer

Internacionalni Kamp mladih u Rumuniji

Nikola Toadjer

Zaustavimo ambroziju: POČINJE AKCIJA SUZBIJANJE AMBROZIJE NA TERITORIJI OPŠTINE OPOVO

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija