1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Poljoprivreda u prvom planu

Poslednja, 82. sednica Opštinskog veća opštine Plandište kojom je predsedavao predsednik Opštine i veća, Jovan Repac, bila je u znaku poljoprivrede.

Pre usvajanja dnevnog reda predsednik je predložio dopunu sa jednom tačkom, Predlog promene plana programa poslovanja JP Polet Plandište za 2018. godinu u delu planirane investicije. Većnici su ukuno razmatrali i odlučivali o 7 tačaka dnevnog reda.

Posle usvajanja zapisnika sa 80. i 81. sednice Opštinskog veća Opštine Plandište većnici su prvo utvrdili Predlog Odluke o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja na korišćenje bez nadoknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. U okviru ove tačke je rečeno da se predlaže Skupštini opštine Plandište da donese odluku o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja na korišćenje bez naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, gde je definisano da je predsednik opštine nadležni organ za donošenje odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez nadoknade.

Članovi Veća su na 82. sednici utvrdili Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Plandište kojim se utvrđuje vrsta i obim radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta opštine Plandište za 2018. godinu. Većnici su usvojili i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sa ukupno 9 članova. Što se tiče dopunske tačke, većnici su jednoglasno usvojili izmenu Plana poslovanja JK Polet.

Pretposlednja i poslednja tačka su zahtevi i molbe građana, udruženja i drugih pravnih lica, a nakon toga i tekuća pitanja.

Related posts

Novih 97 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Opština Alibunar dobila 2.700.000 dinara za kanalizacionu mrežu

Nikoleta Dragaš

Sahranjen Dragan Lazić – Deba, legenda pančevačkog ragbija…

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija