26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Poljoprivreda u prvom planu

Poslednja, 82. sednica Opštinskog veća opštine Plandište kojom je predsedavao predsednik Opštine i veća, Jovan Repac, bila je u znaku poljoprivrede.

Pre usvajanja dnevnog reda predsednik je predložio dopunu sa jednom tačkom, Predlog promene plana programa poslovanja JP Polet Plandište za 2018. godinu u delu planirane investicije. Većnici su ukuno razmatrali i odlučivali o 7 tačaka dnevnog reda.

Posle usvajanja zapisnika sa 80. i 81. sednice Opštinskog veća Opštine Plandište većnici su prvo utvrdili Predlog Odluke o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja na korišćenje bez nadoknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. U okviru ove tačke je rečeno da se predlaže Skupštini opštine Plandište da donese odluku o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja na korišćenje bez naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, gde je definisano da je predsednik opštine nadležni organ za donošenje odluke o davanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez nadoknade.

Članovi Veća su na 82. sednici utvrdili Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Plandište kojim se utvrđuje vrsta i obim radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta opštine Plandište za 2018. godinu. Većnici su usvojili i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sa ukupno 9 članova. Što se tiče dopunske tačke, većnici su jednoglasno usvojili izmenu Plana poslovanja JK Polet.

Pretposlednja i poslednja tačka su zahtevi i molbe građana, udruženja i drugih pravnih lica, a nakon toga i tekuća pitanja.

Related posts

Izviđači uz pesmu i igru poslali razglednice iz Bele Crkve

Nikoleta Dragaš

Obaveštenje o upisu dece u prvi razred osnovne škole

Zorana Stekovic

Biciklistička vožnja „Vozilom zdravlja za čistiju sredinu“ od Dolova do Deliblatske peščare

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija