24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Makedonski olimpijac pojačao opovački klub

Sasvim je izvesno da će za Opovo u drugoj ligi Srbije nastupi mladi makedonski devetnaestogorišnji olimpijski reprezentativac, internacionalni majstor, Nikola Nikolovski. Prema tvrdnji iz opovačkog šahovskog kluba Nikolovski će biti veliko pojačanje.

– Ovo je veliko pojačanje za našu ekipu i ako se sve bude odvijalo po planu, ako se fomra poklopi sa željama, u drugoj ligi Srbije možemo očekivati izuzetno visok plasman – izjavio je predsednik kluba Goran Vlajković.

Prethodnog vikenda šahisti su u Ritiševu odigrli turnir u ubrzanom šahu (7 kola – patrtije na 15 minuta po igraču) gde su opovački šahovski klub predstavljali fide-majstor Dragoljum Joksimović, fide-majstor Dragan Kosanović i Goran Vlajković.

– U konkurenciji više od 50 šahista naši igrači su pokazali zadovoljavajuću formu i stabilnost u igri. Vlajković i Kosanović odigrali su turnir bez poraza dok sam ja pretrpeo jedan poraz, pa smo zauzeli pozicije od druge do četvrte – izjavio je kapiten Opovčana Dragoljub Joksimović.

Pobednik turnira je Leskovčanin Srđan Dimitrijević a potom slede naši šahisti, Kosanović, Vlaković i Joksimović svi sa istim brojem poena, pa je deoba mesta utvrđena dodatnim kreterijumima.

Related posts

Počela sa radom fabrika vode u Kovačici

Nikoleta Dragaš

Havarija u Ulici Žarka Zrenjanina

Zorana Stekovic

USTAVNI SUD: Sudovi u Pančevu i Vršcu povredili pravo Grada Vršca na pravično suđenje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija