28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Eko regata Tamiš 2018

Od 17. do 19. avgusta održaće se 9. Eko regata Tamiš 2018 sa čišćenjem toka Tamiša. Planirano je da 41 plovilo sa preko 100 učesnika koji kreću u petak 17. avgusta iz Pančeva, preko Jabuke, Glogonja gde noće i Sefkerina, pristanu na Glavnu plažu u Opovu i marinu „Opava“ u subotu 18. avgusta posle 13 časova.

U susret regatašima krenuće čamac Šumske uprave Opovo zajedno sa predstavnicima opštine Opovo, ali pozivamo i sve zainteresovane da se pridruže dočeku i zajedničkim ekološkim aktivnostima.
Po iskrcavanju i predaji otpada sakupljenog čišćenjem toka Tamiša od Pančeva do Opova, za uščesnike regate na čardi „Opava“ će biti organizovan riblji ručak „sa kazana“. Posle ručka , regataši će obići Galeriju „Jovan Popović“ u kojoj je postavka radova egipatskih autora.

U nedelju ujutru Aktiv žena u svojim prostorijama organizuje „banatski doručak“ gde će gosti biti posluženi raznovrsnim specijalitetima koje priprema svaka žena i pridružuje zajedničkoj trpezi.

Nakon doručka sledi ekološka akcija čišćenja obale na terenu gde se boravilo i oko 11 časova regata isplovljava nizvodno Tamišem ka Pančevu.

Grad Pančevo i Opština Opovo zajedno organizuju ovu tradicionalnu manifestaciju koju podržavaju Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Srbije, Higijena Pančevo, Zelenilo Pančevo, Crveni krst Pančevo, Svetska organizacija za prirodu, Vodevojvodine, Vojvodinašume i drugi, dok se iz naše opštine pridružiju JP“Mladost“, Aktiva žena , Udruženje ljubitelja Tamiša Opova, Šumska uprava Opovo, Galerija „Jovan Popović“ i „Agros“ d.o.o.

Udruženi i okupljeni oko ideje zaštite i očuvanja reke Tamiš kao našeg zajedničkog prirodnog bisera, svi koji doprinose organizovanju regate a posebno oni koji u njoj učestvuju sigurno će i ove godine poneti nezaboravne utiske, bogatiji za osećaje činjenja, čuvanja i zajedništva.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Još 192 slučajeva virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Mirjana Popović

Mirna noć u Službi Hitne pomoći, oprez za hronične bolesnike

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija