25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Požar u centru Sefkerina

U noći između subote i nedelje (11/12. avgust) u centru Sefkerina izgoreo je stan na prvom spratu u ulici Oslobođenja broj 4. Brzom i pravovremenom intervencijom vatrogasnih ekipa iz Opova, Glogonja i Pančeva, požar je na vreme saniran i bez ljudskih žrtava.

U saopštenje Policijske uprave Pančevo navodi se da je za požar dojavljeno u 23:50h, a da je vatra lokalizovana u 00:10h, ali je požar potpuno likvidiran u 2:50 časova. U gašenju požara su učestvovale vatrogasne ekipe iz Opova, koja je stigla prva, zatim ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Glogonja i vatrogasne ekipe iz Pančeva, koje su stigle sa tri vozila, a sve vreme su bile prisutne patrola policije Policijske stanice Opovo i služba hitne pomoći Doma zdravlja Opovo.

Goreo je stan na prvom spratu, a požarom su bile zahvaćene dve prostorije, karatavan i deo krova, izgorelo je 60m² prostora, a manja oštećenja su pretrpeli i susedni stanovi.

Još uvek nema zvaničnog saopštenja šta je uzrok požara, ali kako nezvanično saznajemo, pošto je stan bez struje, mogući uzrok je možda upaljena sveća ili opušak, ali konačan sud daće istraga nadležnih organa.
Na licu mesta bilo je dosta građana jer se u to vreme održavala manifestacija moto skupa u centru Sefkerina. Predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić takođe je bila prisutna na mestu događaja i ona za je Glas Opova izjavila da je pokrenuta akcija pomoći za bračni par koji je živeo u tom stanu.

– Kako je šteta potpuna i stan neupotrebljiv iste noći smo našli privremeni smeštaj za Edvarda i Lidiju, a Mesna zajednica Sefkerin i Udruženje „Kreativa“ već su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći u hrani i odeći za njih dvoje, poručila je predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin.

Prilikom gašenja požara voda je prodrla i u prostorije pošte, koja se nalazi u prizemlju, zbog čega će se pošta privremeno izmestiti na drugu lokaciju.

Related posts

Koncerti KUD “Stanko Paunović” pomereni za april

Bojana Kecic

Održan 5. “Sabor pčelara”

Nikoleta Dragaš

Red vožnje autobusa ATP-a

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija