24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Brojni Vrščani na Bazaru zdravlja

Savet za zdravlje grada Vršca u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom, organizovao je danas Bazar zdravlja, kome se odazvao veliki broj Vrščana.

Na platou kod ulga ulica Bore Kostića i Jezerske (Margitsko naselje) Vrščani su mogli da izmere nivo šećera, holesterol krvni pritisak i urade EKG. Bazar je, u okviru prevencije mentalnog zdravlja podržalo i Udruženje „Duševna Oaza“ .

Gradska uprava ovom prilikom želela je da na što prisupačniji način obezbedi sugrađanima mogućnost da na jednom mestu, bez mnogo čekanja i dodatnih zakazivanja, provere svoje zdravstveno stanje.

– Prevencija je osnov dobrog zdravlja stanovništva, i od nemerljivog je značaja. Grad Vršac će i u narednom periodu, organizovati ovakve i slične akcije, kako bi našim sugrađanima omogućili lakši i brži pristup pregledima i analizama koje ukazuju na opštu sliku zdravlja svakog pojedinca koji se akciji odazove. Akcije će se organizovati i u naseljenim mestima, istakli su organizatori akcije preventivnih pregleda.

Related posts

U nedelju 10. Bostanijada u Idvoru

Nikoleta Dragaš

Plandište investira u budućnost

Nikoleta Dragaš

Tri zlatne i dve srebrne medalje osvojili su članovi KPA Bela Crkva na Adi Ciganliji

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija