18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Brojni Vrščani na Bazaru zdravlja

Savet za zdravlje grada Vršca u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom, organizovao je danas Bazar zdravlja, kome se odazvao veliki broj Vrščana.

Na platou kod ulga ulica Bore Kostića i Jezerske (Margitsko naselje) Vrščani su mogli da izmere nivo šećera, holesterol krvni pritisak i urade EKG. Bazar je, u okviru prevencije mentalnog zdravlja podržalo i Udruženje “Duševna Oaza” .

Gradska uprava ovom prilikom želela je da na što prisupačniji način obezbedi sugrađanima mogućnost da na jednom mestu, bez mnogo čekanja i dodatnih zakazivanja, provere svoje zdravstveno stanje.

– Prevencija je osnov dobrog zdravlja stanovništva, i od nemerljivog je značaja. Grad Vršac će i u narednom periodu, organizovati ovakve i slične akcije, kako bi našim sugrađanima omogućili lakši i brži pristup pregledima i analizama koje ukazuju na opštu sliku zdravlja svakog pojedinca koji se akciji odazove. Akcije će se organizovati i u naseljenim mestima, istakli su organizatori akcije preventivnih pregleda.

Related posts

Dezinfekcija ulica u Banatskom Novom Selu

Katarina Popović

Sezonsko košenje u Sakulama

Nikoleta Dragaš

Vredni radnici noćne smene

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija