2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Pune plaže na belocrkvanskim jezerima

Veliki broj meštana opštine Bela Crkva, ali i turista, proteklog vikenda spas od tropskih vrućina, potražio je na belocrkvanskim kupalištima. Najveći broj kupača zabeležen je na Glavnom belocrkvanskom jezeru, odnosno na popularnoj dečijoj plaži.

O bezbednosti svih kupača i gostiju na jezeru brine spasilačka služba na vodi. Spasioci svakog dana dolaze na jezero u 8:30 ujutru, pregledaju plažu i ostaju dok ima kupača, čak i do 20 časova. Prema proceni koordinatora spasilačke službe Olivera Jankulova, proteklog vikenda, na Glavnom jezeru bilo je najviše kupača od početka sezone, a prema njihovim merenjima, temepratura vode je prijatnih 26,5 stepeni.

Na belocrkavanskim kupalištima, turisti koji dolaze iz okruženje ali i Rumunije, imaju na raspolaganju velike plaže sa ležaljkama i suncobranima, dok postoji i niz malih uvala, odnosno plaža za one koji vole da se osame i uživaju u čarima jezera.

Radnici DJUP „Belocrkvanska jezera“ svakodnevno održavaju čistoću kako na plažama i priobalju, tako i nakon košenja podvodne vegetacije, čamcima uklanjaju alge iz jezera. Prema ispitivanjima vode koje redovno naručuje ovo javno preduzeća, koje drži tradiciju odgovornog ponašanja prema kupačima i životnoj sredini, vode u belocrkvanskim jezerima pripadaju II klasi, što znači da ova jezera imaju dobar ekološki status i prva su na listi za preporuku gde provesti tople letnje dane, stoji u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Turisti koji po prvi put dolaze na Glavno belocrkvansko jezero imaju isti komentar, ovde je divno, kao na moru, dok oni koji su već zaljubljenici u Belu Crkvu i jezera kažu, dolazimo ovde svake godine, prelepo je i nastavićemo da dolazimo.

Related posts

SNS VRŠAC: Propala vršačka opozicija nastavlja da obmanjuje javnost

Mica Milakov

Promocija turističke ponude Opštine Bela Crkva i zaštićenog područja „Karaš- Nera“ u Novom Sadu

Nikoleta Dragaš

SKANDAL U PROSTORIJAMA DJB: Advokati i opozicija vređali medije i pretili batinama!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija