17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Pehari za najbolji bostan ostali u Idvoru

Bostandžije smišljaju najšarmantnije i najvragolastije natpise kako bi prodali svoje proizvode, dinje i lubenice. Kod jednog ćete videti da je lubenica slatka kao prva ljubav, kod drugog da je slatka kao med, šećer, a najdovitljivji stavljaju natpis slatka kao tuđa žena. Međutim, za lubenice iz Idvora dovoljno je samo to: iz Idvora!

U čast kraljici leta, za vikend iza nas, tačnije u nedelju 29. jula, organizovana je Bostanijada. Za organizaciju bilo je zaduženo Udruženje Povrtar iz Idvora, uz pomoć Doma kulture Mihajlo Pupin. Ove godine tradicionalnu 10. Bostanijadu otvorio je načelnik Odeljenja za privredu i LER, Daniel Magdu.

Opština Kovačica je, kao i svake godine, i ove pomogla organizaciju Bostanijade, kao i Mesna zajednica Idvor.

Manifestacija je bila veoma dobro posećena, a imala je i takmičarski karakter. Održano je takmičenje u kuvanju ovčijeg gulaša, a pored toga bilo je i izlagača koji su predstavili svoje proizvode prisutnima.

Tradicionalno je održano i takmičenje dece u kotrljanju lubenica, što je kod mališana izazvalo oduševljenje i veliku radost.

Nagradu za najslađu lubenicu osvojio je Živan Borčić, za najtežu lubenicu od 17,190 gr nagradu je osvojio Žarko Patuška. Nagradu za najtežu dinju imao je Miroslav Lakičin, a najslađu dinju imao je Živan Zakić. Najlepši štand imala je Andrijana Borčić. Za pobednike obezbeđeni su pehari i diplome.

Dom kulture Mihajlo Pupin pobrinuo se za kulturno-umetnički program koji je i ove godine bio bogat, a vodio ga je zrenjaninski glumac Jovica Jašin. Prisutni su mogli da pogledaju i nastup folklornih ansambala iz Idvora, Zrenjanina i Smedereva.

Turisti su došli iz Smedereva, Kovina, Beograda, ali i iz ove opštine.

Related posts

Startovala online pijačna prodaja u Pančevu

Mica Milakov

Tamiš raste 7 cm na sat, spremni džakovi sa peskom

Nikoleta Dragaš

Vršac: Snabdevanje gasom stabilizovano

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija