27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Poljoprivrednici iz Kovačice napravili druženje za pamćenje! Organizacija Dana žetve besprekorna!

Kraj jula, 28. i 29. rezervisani su za proslavu Dana žetve. Pozivaju se poljoprivrednici iz Udruženja poljoprivrednika Kovačičani na nekadašnju proslavu i kažu da su po ugledu na svoje pretke i sami organizovali proslavu ovogodišnje žetve i plodove koje im je zemlja podarila ove godine.

Program je predvideo da se u subotu, 28. jula, kuva pasulj i služe krofne sa različitim nadevima. Tako je i bilo! Druženje i muzika su takođe bili predviđeni za prvi dan proslave, pa je dobra atmosfera među velikim brojem pristunih trajala do ranih jutarnjih sati.

Naredni dan, nedelja 29. jul, bio je predviđen za kutlruno-umetnički program i to za nastup folklora Doma kulture 3. oktobar iz Kovačice, nakon čega su svi prisutni mogli da uživaju u slovačkoj muzici.

Za organizaciju pobrinulo se pomenuto Udruženje poljoprivrednika Kovačicani, uz pomoć Turističke organizacije opštine Kovačica, Mesne zajednice Kovačica i opštine Kovačica. Dan žetve opština je pomogla putem projektnog finansiranja. Na proslavi, prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik. On je izrazio zadovoljstvo dobrom organizacijom i istakao da će opština uvek stati iza tradicionalnih aktivnosti i manifestacija, kao što je i do sada slučaj.

Related posts

Ceo grad i pojedina sela bez vode u nedelju 3. marta

Zorana Stekovic

Obeležen Dan oslobođenja Bele Crkve

Nikoleta Dragaš

Još tri nove mašine za Poljoprivrednu školu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija