13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Leto je stiglo

Odavno su u Beloj Crkvi svi koji se bave poslovima vezanim za turizam bili spremni za prihvat turista, ali vremenske prilike nisu dozvoljavale da se obale i smeštajni kapaciteti napune. Proteklog vikenda slika je bila sasvim drugačija, plaže su bile pune, spasioci na svojim mestima, ugostitelji su konačno mogli da rade, a zaposleni u JP „Belocrkvanska jezera“ na radnim mestima kao i uvek.

Uzorci vode sa Glavnog i Vračevgajskog jezera pokazali su da je voda druge i treće kategorije i da je mikrobilološki i hemijski ispravna za kupanje i rekreaciju. Novo uzorkovanje Zavod za javno zdravlje iz Pančeva izvršio je pre sedam dana, rezultati će biti poznati do kraja nedelje.

Smeštajni kapaciteti se pune kao i kampovi. U kampu na Glavnom jezeru od ukupno 80 jedinica još 20 je slobodno, toliko praznih kamp kućica ima i u kampu na obali Vračevgajskog jezera.

Podvodne trave se preventivno šišaju amfibijom na pojedinim mestima na kojima trava brže raste, radnici JP „Belocrkvanska jezera rade i vikendom, sakupljaju alge, šišaju travu na obalama i u pripravnosti su da intervenišu amfibijom gde god podvodna vegetacija počne da buja usled visokih temperatura koje se najavljuju.

Poseta je u odnosu na prošlu godinu prepolovljena zbog vremenskih uslova, ali meteorolozi najavljuju od 5. avgusta topao talas, pa se očekuje i više turista.

Do tada bi bilo dobro da se oni koji koriste delove obala koji nisu u nadležnosti JP „Belocrkvanska jezera“ potrude da na njihovom posedu turisti vide uređen travnjak umesto visoke trave.

Related posts

Raspisan konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju

Mica Milakov

„Magija“, ples, muzika i stari zanati ove nedelje u Gradskom parku

Nikoleta Dragaš

Građani Vršca i dalje plaćaju ceh vladavine DS-a

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija