25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Igrajmo se u “Veseloj varoši”

Manifestacija „Leto u parku“ koju organizuju Centar za kulturu Bela Crkva, Turistička organizacija opštine i Kancelarija za mlade toliko se dopada deci, da roditelji tvrde da bi kreativnih radionica i projekcija filmova trebalo da bude više. Naravno, dopada im se i muzički program za odrasle. Besplatne koncerte lokalnih izvođača kao i ostale sadržaje omogućila je lokalna samouprava.

Da mašta može svašta i da kreativnost nema granica, dokazuju žene iz udruženja “Vredne ruke Bele Crkve” i mališani koji učestvuju na kreativnim radionicama u Gradskom parku. Deca turista se smenjuju, a mališani iz Bele Crkve dolaze redovno. Jednoglasno tvrde da nikada nije dosadno jer “tete” uvek imaju neki novi materijal i zadatak za njih, a ono što naprave nose kao suvenir. Proteklog vikenda klinceze i klinci najviše su pravili leptire i bubamare.

-Seckaju, boje, lepe i veseli su dok to rade. Mislim da je naš cilj tu ispunjen, jer na lep način promovišemo leto u Beloj Crkvi, kaže Svetlana Mihajlović.

-Udruženje kreativaca “Mustre” već ima temu za radionicu koja će biti održana u četvrtak 2.avgusta. Tema će biti oživljavanje nekih davno zaboravljenih dečijih igara. Mi smo u obavezi da ispratimo zamisli organizatora radionica, i drago mi je što ću moći da vidim decu kako preskaču lastiš ili igraju neku drugu igru iz mog detinjstva, kaže Milica Knežević koordinatorka Kancelarije za mlade.

Razvoj kreativnosti u toku raspusta uz druženje, vožnja biciklima i rolerima u šetačkom delu ulice 1. oktobra, tobogani i drugi mobilijar u parku ili gledanje animiranih filmova u muzičkom paviljonu, umesto sedenja ispred računara, pun je pogodak za roditelje. Leto u parku i ove godine opravdava slogan “Vesela varoš”.

Related posts

Bogata ponuda na “Zelenoj pijaci”

Aleksandra Miloševska

GSA raspisala konkurs izdavanje u zakup neprofitnih stanova

Mica Milakov

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija