25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Poseta Sportiku u Osečini

Negde na 150 kilometara od Opova, na pola puta između Loznice i Valjeva nalazi se opština i varošica Osečina, ako tako možemo da kažemo za ovo mesto sa 3.000 stanovnika.

Baš tamo su se na pripreme uputili dečaci iz našeg Sportika. Drugu godinu zaredom u društvu vršnjaka iz bratske škole fudbala Fitnes iz Kragujevca, „Sportikanci“ posećuju ovo mesto.

Kažu da su uslovi fantastični. Imaju sve što ima treba – sportsku dvoranu, otvorene „mini pič“ terene, bazene, dobar smeštaj i odličnu hranu. U razgovoru sa trenerom Sportika Sašom Komarovim saznali smo ove podatke, a onda je usledio dogovor.

Na predlog predsednika Sportskog saveza opštine Opovo Igora Vujića i pomoćnika predsednika opštine Opovo Gorana Fogla dogovorena je poseta deci u Osečini.

Sportiko je ugostio Fogla i Vujića u Osečini, a poseta je imala višestruki značaj.

– Želeli smo da obiđemo decu i klub iz naše opštine, da pogledamo u kakvim uslovima treniraju i da li im je nešto još potrebno. Opština Opovo na čelu sa predsednikom dr Zoranom Tasićem trudiće se da stvori što bolje uslove deci i da mogu što manje da borave na ulicama, a što više na sportskim borilištima – izjavio je Fogl.

U Osečini se nalazi Sportski centar kakav bi poželele i mnogo veće i bogatije opštine.

– Prihvatili smo poziv Sportika i posle svega viđenog utisak je da je Sportiko našao dobru bazu. Ovakve posete bi mogle da postanu praksa. Sportski savez će od septembra obilaziti i klubove, a konačni izveštaj će dati jasniju sliku u kakvoj su situaciji sportske organizacije iz naše opštine. Osim toga, obilazak drugih sportskih centara daće nam bolju perspektivu za naredne projekte za sportske objekte u našoj opštini – izjavio je Vujić.

Related posts

Počeo letnji red vožnje “Pantransporta”

Ivana Bogdanovski

RK Dinamu izmakao trofej. Novosađani do trofeja u Kupu Srbije

Mica Milakov

APV i Uprava za kapitalna ulaganja daju novac za tri projekta u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija