4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Obnova škola u Velikom Gaju i Margiti

Dve školske zgrade, u Velikom Gaju i u Margiti u kojima se nalaze i vrtići trebalo bi u narednom periodu da budu rekonstruisane od temelja do krova, a škola u naselju Margita dobiće i fiskulturnu salu.

– Đaci u Margiti sada nemaju fiskulturnu salu, ali novo mesto za fizičko vaspitanje dobro će doći i drugim žiteljima Margite za sport i rekreaciju – kaže načelnik Odeljenja prostornog planiranja, urbanizma i građevinarstva u Opštini Plandište Miloš Manojlović. – Novac za ove investicije biće obezbeđen iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije, a radovi bi trebali da krenu kada budu završeni projekti.

Koliko će investicije koštati, Manojlović, ne zna pouzdano, ali ističe da će Kancelarija finansirati u potpunosti troškove rekonstrukcije, te da je za Opštinu Plandište bitno da su oba projekta lokalne samouprave prihvaćena od strane nadležnih u Republici.

– Vrednost radova znaće se kada se završe projekti koji se rade. Naime projekat za adaptaciju školskog objekta u Velikom Gaju je poslat Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima na usaglašavanje dok je za zgradu u Margiti i za fiskulturnu salu završeno idejno rešenje –naglašava Manojlović.

Školska zgrada u Velikom Gaju je površine između 350 i 400 kvadrata, dok je objekat u Margiti malo veći, ima oko 500 kvadrata. U školi u Magriti nastava se odvija od prvog do osmog razreda i imaju 86 đaka, a tu je i vrtić u koji ide 20 predškolaca. U Velikom Gaju nastavu sluša samo deset đaka od prvog do četvrtog razreda, ali zgrada ima više namena, koriste je predškolci, njih 14, i još 45 đaka starijeg uzrasta koriste je za društvene aktivnosti – ističe Manojlović.

Po njegovim rečima lokalna samouprava je do sada ulagala u ove dve školske zgrade shodno mogućnostima, odnosno plaćala sanacije u slučaju neizbežnih radova.

– Obe školske zgrade su stare pa nam konkursi Kancelarije za upravljanje javnim dobrima znače ne samo u finansijskom pogledu već i da se popravi utisak o mestu, jer kada se završi adaptacija školskih zgrada i naselja će lepše izgledati .

Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima nije prvi put da ulaže u školske objekte na području Plandišta. Lane je renovirana OŠ „Dositej Obradović” u Plandištu površine 3.000 kvadrata, gde su izvedeni obimni građevinski radovi od poda do tavanice i postavljene nove instalacije i komunalna infrstruktura.

Related posts

Usvojen Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2018. godinu

Nikoleta Dragaš

U Južnobanatskom okrugu još 341 novozaraženi

Ivana Bogdanovski

Vršac: Vakcinacija za osobe sa zdravstvenim problemima 7. juna

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija