23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Obnova škola u Velikom Gaju i Margiti

Dve školske zgrade, u Velikom Gaju i u Margiti u kojima se nalaze i vrtići trebalo bi u narednom periodu da budu rekonstruisane od temelja do krova, a škola u naselju Margita dobiće i fiskulturnu salu.

– Đaci u Margiti sada nemaju fiskulturnu salu, ali novo mesto za fizičko vaspitanje dobro će doći i drugim žiteljima Margite za sport i rekreaciju – kaže načelnik Odeljenja prostornog planiranja, urbanizma i građevinarstva u Opštini Plandište Miloš Manojlović. – Novac za ove investicije biće obezbeđen iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije, a radovi bi trebali da krenu kada budu završeni projekti.

Koliko će investicije koštati, Manojlović, ne zna pouzdano, ali ističe da će Kancelarija finansirati u potpunosti troškove rekonstrukcije, te da je za Opštinu Plandište bitno da su oba projekta lokalne samouprave prihvaćena od strane nadležnih u Republici.

– Vrednost radova znaće se kada se završe projekti koji se rade. Naime projekat za adaptaciju školskog objekta u Velikom Gaju je poslat Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima na usaglašavanje dok je za zgradu u Margiti i za fiskulturnu salu završeno idejno rešenje –naglašava Manojlović.

Školska zgrada u Velikom Gaju je površine između 350 i 400 kvadrata, dok je objekat u Margiti malo veći, ima oko 500 kvadrata. U školi u Magriti nastava se odvija od prvog do osmog razreda i imaju 86 đaka, a tu je i vrtić u koji ide 20 predškolaca. U Velikom Gaju nastavu sluša samo deset đaka od prvog do četvrtog razreda, ali zgrada ima više namena, koriste je predškolci, njih 14, i još 45 đaka starijeg uzrasta koriste je za društvene aktivnosti – ističe Manojlović.

Po njegovim rečima lokalna samouprava je do sada ulagala u ove dve školske zgrade shodno mogućnostima, odnosno plaćala sanacije u slučaju neizbežnih radova.

– Obe školske zgrade su stare pa nam konkursi Kancelarije za upravljanje javnim dobrima znače ne samo u finansijskom pogledu već i da se popravi utisak o mestu, jer kada se završi adaptacija školskih zgrada i naselja će lepše izgledati .

Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima nije prvi put da ulaže u školske objekte na području Plandišta. Lane je renovirana OŠ „Dositej Obradović” u Plandištu površine 3.000 kvadrata, gde su izvedeni obimni građevinski radovi od poda do tavanice i postavljene nove instalacije i komunalna infrstruktura.

Related posts

Predsednik Srbije pred više od tri hiljade građana u Vršcu. Vučić : Ponosan sam na sve smo uradili u Južnom Banatu i nastavljamo dalje!

Mica Milakov

“Tamiš” izgubio u šok završnici

Jasmina Petkovic

Vršac: Dozvole za poljoprivrednike

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija