5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Afričko selo u Crepaji

U okviru letnjih kreativnih radionica koje organizuje Opštinska biblioteka Kovačica, u svim mestima ove opštine, koja imaju ogranke biblioteke, bibliotekari se trude da prirede sadržaje za mališane koji su zanimljivi, podstiču kreativnost i maštu. Angažovani su koordinatri radionica u skladu sa tim, a jedna od kreativnih dečjih radionica bila je zanimljivo putovanje na afrički kontinent.

Naime, u ogranku biblioteke u Crepaji, mališani su imali prilike 25.jula da upoznaju kulturu afričkih plemena, naprave maketu afričkog sela, ali i, da upotpune doživljaj, pravili su aksesoare za sebe. Dok su radili, klinci su slušali afričku muziku što je učinilo da radionica ima posebnu atmosferu.

Koordinatorka Bojana Nikolić je razgovarala sa decom o kulturi življenja afričkih plemena, o izgledu njihovih kuća, o njihovom folkloru. Takođe, upoznala je prisutne sa faunom karakterističnom za područije Afrike.

Naredna radionica u Crepaji zakazana je za danas, 26.jul. Narednog dana, 27.jula planirana je radionica Oseti zajedništvo kroz igru Jelene Kosovac, a za početak avgusta 3. i 4. planirana je radionica Veština senčenja Ivana Karafilovskog.

Related posts

SNS PANČEVO : Odbornici sprečili nasilje, ispunili smo zadatak! Vratićemo se ako treba….

Jasmina Petkovic

Odbornici Skupštine o lokalnom linijskom prevozu

Jasmina Petkovic

Vršac: Ugostiteljski objekti se zatvaraju u 23 sata

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija