5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Plandište investira u budućnost

Lokalna samouprava u Plandištu primer je brige o meštanima investirajući u budućnost i ispunjavanjem predizbornih obećanja. O realizovanim i planiranim projektima za RTV Pančevo govorio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Opština Plandište je u poslednjih godinu dana ostvarila iskorak iz četvrte u treću kategoriju razvijenosti. Zahvaljujući za podršku Vladi Srbije i Vladi AP Vojvodine, Jovan Repac rekao je u emisiji „Južnim Banatom“ na TV Pančevo da je Plandište od prethodnih predstavnika republičke i pokrajinske vlasti imalo samo prazna obećanja.

U Plandištu se trenutno realizuju dva projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom. Prvi, vredan 73.286 evra „Zajedno za inkluzivnu zajednicu“, fokusiran je na decu sa smetnjama u razvoju.

U toku su i aktivnosti na uvođenju LED osvetljenja u svim mestima sa oko 11.500 stanovnika, koliko ima u Opštini Plandište.

Opština Plandište jeste najstarija, ali veliki značaj pridaje mladima, kako kroz finansijsku stimulaciju đaka i studenata, tako i kroz infrastrukturne projekte usmerene na unapređenje uslova za obrazovanje, kulturne i sportske aktivnosti. Sve škole u opštini su dobile video nadzor, renoviraju se fiskulturne sale i domovi kultura u selima, a OŠ „Dositej Obradović“ je, baš kao Dom zdravlja i Dom za duševno obolela lica, rekonstruisana prvi put od izgradnje.

Pored kapitalnih i infrastrukturnih projekata, rekonstrukcija domova kulture i drugih ustanova od opšteg značaja, tokom poslednje dve godine, rešeni su decenijski problemi vode, kanalizacije,gasovodne mreže u radnoj zoni Zapad, ali i izgradnje kapela u svim naseljenim mestima Opštine Plandište.

Related posts

“Otpad odvoji, poklon osvoji” – akcija recikliranja u Jabuci

Jasmina Petkovic

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Zorana Stekovic

Održan 50. Žisel

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija