4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Četiri solarna stajališta u Opovu

Predsedsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić, u prisustvu šefa Odseka za javne nabavke Marine Todorović i opštinskog većnika Nenada Josića, potpisao je ugovor sa izabranim izvođačem radova firmom Aya Bit Solutions doo iz Subotice, koju je predstavljao Lajoš Sekereš.

Ugovor je potpisan nakon konkursa i dodele sredstava od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za sufinansiranje saobraćaja i putne infrastrukture – autobuska stajališta, kao i sprovedenog postupka javne nabavke.

Realizacija projekta, pored pripremnih radova koji obuhvataju demontažu postojećih stajališta, zemljanih i betonsko-armiračkih radova, sastoji se od isporuke, montaže i puštanja u rad tipskih solarnih autobuskih stajališta koja se satoje od noseće konstrukcije izrađene od pocinkovanog čelika i nadstrešnice.

Konstrukcija ima predviđene nosače za LED rasvetu, oznaku stajališta i vitrine za prikaz informacija. Konstrukcija je dimenzija 4500x2920x1800mm, imaće klupe sa naslonom, kante za smeće, sistem fotonaponskih panela električne snage 1080W, regulator punjenja, invertor, akumulatorske baterije, SMART BOX – centralna upravljačka jedinica za kontrolu i upravljanje komponentama sistema, sistem video nadzora, upravljački sistem autobuskog stajališta sa GSM komunikacijom, LED svetiljke sa senzorom pokreta, priključnica za punjače mobilnih telefona, WI-FI sistem, sistem za automatski poziv pri vandalskom ponašanju i sistem za poziv u pomoć (taster).

Prema projektu solarna autobuska stajališta biće postavljena u Opovu (Borisa Kidriča), Sefkerinu (Žarka Zrenjanina), Barandi (Žarka Zrenjanina) i Sakulama (Borisa Kidriča).

– Realizacijom ovog projekta i postavljanjem četiri moderna, solarna autobuska stajališta nastavljamo sa unapređivanjem saobraćajno – putničke infrastrukture. Vodili smo računa da svako opštinsko mesto dobije po jedno solarno stajalište, nastavićemo sa novim projektima u ovom smeru, a građane molim da ova stajališta čuvamo jer je javna imovina zajednička imovina i svima od koristi, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić nakon potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova.

Ukupna vrednost projekta sa pdv-om iznosi 4.954.560 dinara, od čega lokalna samouprava učestvuje sa 20% od ukupne vrednosti projekta.

Related posts

U poslednja 24 sata u Južnom Banatu 270 slučajeva virus Covid – 19

Zorana Stekovic

150 godina Ivanova

Jasmina Petkovic

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija