15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Počela sa radom fabrika vode u Kovačici

Fabrika vode u Kovačici počela je sa isporukom vode. Kapaciteti su stabilni i obezbeđuju odgovarajući pritisak tokom celog dana.

Uklonjeni su mangan, amonijak, gvožđe, a nitrati su sniženi na najmanji mogući nivo. Voda više nije tvrda, sa 18.5 smanjena je na 10 što kovačičku vodu čini idealnog kvaliteta.

Milan Garašević, predsednik Opštine Kovačica kaže da će građani, odvijanjem česme, dobiti vodu kvaliteta one koju kupuju u prodavnci.

– Opština je u tu fabriku uložila iz sopstvenih sredstava 30 miliona dinara, i koristim priluku da se zahvalim pokrajinskoj Vladi na pomoći koju smo dobili u iznosu od 41,2 miliona od Uprave za kapitalna ulaganja, i zahvaljujući njima uspeli smo da za dve godine završimo ovu investiciju. Uz sve prethodne radove ona iznosi blizu 80 miliona, što je za jednu opštinu kao što je Kovačica ogromna investicija, rekao je Garašević.

Celokupan projekat je urađen u skladu sa evropskim pravilnicima i standardima, a Kovačičani imaju razloga da budu zadovoljni potrošači visokokvalitetne vode. Prema rečima Zlatka Sianta, direktora JKP Elan, projektom je predviđeno omekšavanje, što je pre svega diktirano pravilnicima, a to je idealna tvrdoća vode.

Related posts

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vršca i Udruženje “Parakvad VŠ” dočekali školarce

Nikoleta Dragaš

PU Pančevo : Uhapšen muškarac koji je pucao u sigurnosne kamere na pumpi u BNS

Mica Milakov

MITROVIĆ: Vršački paketi krenuli ka penzionerima

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija