27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Potpisan Ugovor za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača

Potpisivanjem ugovora za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača ovaj kapitalni projekat ulazi u novu etapu.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić danas je u Pokrajinskoj Vladi potpisao ugovor o finansiranju nastavka realizacije projekta, a ugovore za pet opština uručili su pokrajinski premijer Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević. Za nove dve faze Opština Opovo je dobila oko 116 miliona dinara.

Reč je o projektima koji se odnose na izgradnju lokalnog puta Opovo – Debeljača, izgradnju sposrtske hale u Novom Kneževcu, infrastrukturno uređenje Kameničkog parka u Novom Sadu, sanaciju vodovodne mreže u Krajišniku u opštini Sečanj i izgradnju novog objekta OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice.

– Nakon rebalansa budžeta opredelili smo dodatna sredstva za realizaciju značajnih investicija u pet opština i iz toga se jasno vidi da nastavljamo sa realizacijom infrastrukturnih projekata u gradovima i u manje razvijenim opštinama, rekao je predsednik Mirović.

– Za Pokrajinsku vladu ne postoje male i velike opštine, a tome u prilog ide činjenica da je iz pokrajinskog budžeta za realizaciju investicija u opštini Opovo ove godine izdvojeno 670 miliona dinara, dok je projektovani lokalni budžet iznosio 250 miliona dinara, izjavio je Tasić.

Related posts

EKSKLUZIVNO: Ceca peva u Vršcu za Grožđebal!

Mica Milakov

Marinika Tepić je kamen oko vrata nasilniku Draganu Đilasu

Mica Milakov

Na graničnom prelazu Vatin i dalje na snazi pojačana kontrola putničkog prometa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija