27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Potpisan Ugovor za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača

Potpisivanjem ugovora za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača ovaj kapitalni projekat ulazi u novu etapu.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić danas je u Pokrajinskoj Vladi potpisao ugovor o finansiranju nastavka realizacije projekta, a ugovore za pet opština uručili su pokrajinski premijer Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević. Za nove dve faze Opština Opovo je dobila oko 116 miliona dinara.

Reč je o projektima koji se odnose na izgradnju lokalnog puta Opovo – Debeljača, izgradnju sposrtske hale u Novom Kneževcu, infrastrukturno uređenje Kameničkog parka u Novom Sadu, sanaciju vodovodne mreže u Krajišniku u opštini Sečanj i izgradnju novog objekta OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice.

– Nakon rebalansa budžeta opredelili smo dodatna sredstva za realizaciju značajnih investicija u pet opština i iz toga se jasno vidi da nastavljamo sa realizacijom infrastrukturnih projekata u gradovima i u manje razvijenim opštinama, rekao je predsednik Mirović.

– Za Pokrajinsku vladu ne postoje male i velike opštine, a tome u prilog ide činjenica da je iz pokrajinskog budžeta za realizaciju investicija u opštini Opovo ove godine izdvojeno 670 miliona dinara, dok je projektovani lokalni budžet iznosio 250 miliona dinara, izjavio je Tasić.

Related posts

Književno veče u Barandi

Nikoleta Dragaš

Hitna pomoć: Povećan broj dece sa stomačnim tegobama i temperaturom

Vanja Vićentić

Biciklistička vožnja „Vozilom zdravlja za čistiju sredinu“ od Dolova do Deliblatske peščare

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija