25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Kamp u Slovačkoj prilika za decu iz materijalno ugroženih porodica da putuju i steknu nova znanja

Međunardoni slovačko-srpski kamp je prilika za decu iz opštine Kovačica da putuju, steknu nova znanja i da se bave kreativnim poduhvatima. Već sedmi put po redu organizuje se u okviru Centra za socijalni rad u saradnji sa Evangelističkom crkvom iz Podlužana.

Deci je obezbeđena hrana i smeštaj u planinskom hotelu Akademik u Račkoj dolini. Planirano je da deca iz socijalno ugroženih porodica i deca iz hraniteljskih porodica prisustvuju odgovarajućem sadržaju namenjenom za njihov uzrast i u okviru radionica dobiju nova znanja, da se druže, zabavljaju i steknu nova iskustva. Drugarima će se pridružiti i deca iz obe crkvene zajednica iz Kovačice. Kamp je tradicionalno planiran da traje nedelju dana, a deca kreću na putovanje u nedelju 15.jula.

Pored organizovanja kampa, Evangelistička crkva svake godine deci obezbeđuje novogodišnje paketiće. Uvek u istom maniru: svaki poklon bira se prema detetu koji ga dobija. U obzir se uzima pol, uzrast i interesovanja.

Related posts

Radno vreme JKP GREJANJE Pančevo za vreme novogodišnjih praznika

Zorana Stekovic

Servisne informacije za 8. januar

Zorana Stekovic

Bijenale dečjeg umetničkog izraza 8. put

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija