25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Prijem vukovaca u Opovu

Za šest nosilaca Vukove diplome i tri maturanta, koji su najbolje uradili završni ispit, kao i njihove razredne starešine i direktorku škole, danas je u kabinetu predsednika opštine priređen svečani prijem.

Domaćini prijema su bili predsednik opštine dr Zoran Tasić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Ankica Jožika i tehnički sekretar kabineta Ivana Vlah. Predsednik opštine je pozdravio učenike, čestitao im na uspehu i poželeo da i u srednjim školama nastave sa dobrim ocenama.

Danas mi je bila velika čast i zadovoljstvo da kao predsednik opštine primim ove mlade i talentovane ljude. Ovo je prekretnica u njihovom daljem školovanju, upisali su škole koje su želeli, i meni je puno srce i veliko zadovoljstvo što sam imao prilike da sa njima o tome razgovaram. Na ovaj način lokalna samouprava im ukazuje čast i poštovanje za ono što su uradili, a uručivanjem nagrada za njihove uspehe želimo da podstaknemo i drugu decu, „sedmake“, odnosno buduće „osmake“ da budu još bolji od njih. Moja poruka ovim talentovanim mladim ljudima jeste da nastave da budu dobri đaci, slušaju svoje roditelje i svoje nove nastavnike i na najbolji mogući način reprezentuju svoju opštinu i svoje mesto odakle dolaze, poručio je Tasić.

U razgovoru sa predsednikom opštine učenici su govorili o školama koje su upisali, kao i željama i ambicijama nakon završetka srednje škole. Zanimljivo je da je ove godine, za razliku od nekih prethodnih, među najboljim učenicima preovladalo zanimanje za gimnazije, a pojedinačan izbor je bio i ekonomija, pravo, elektrotehnika, umetnost i ugostiteljstvo.

Ispred „vukovaca“ lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na dočeku i nagradama zahvalio se Igor Marjanski iz Sakula i rekao nam da je tajna uspeha svih petica samo dobra organizacija.

– Pre svega želeo bih u ime svih nas da se zahvalim predsedniku opštine što nas je pozvao. Školovanje nije bilo tako teško, samo treba redovno učiti. Ja sam svakog dana po dolasku iz škole učio pola sata – sat, tako da sam imao dovoljno slobodnog vremena i za druženje i druge aktivnosti. Upisao sam ugostiteljsko – turističku školu, smer kulinarstvo i to je moja želja jer i kući volim da kuvam i eksperimentišem, a nakon toga želja mi je da upišev višu hotelijersku školu, kaže Marjanski.

Related posts

Živković nagrađen

Zorana Stekovic

Kibicfenster – prednost starijih Crepajaca u vanrednom stanju

Katarina Popović

Još 113 zaraženih virusom Covid-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija