28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Postavljene spomen-ploče na spomenicima u Opovu

Građanskom inicijativom učitelja u penziji Dragoljuba Manojlovića, postavljene su dve spomen ploče na spomenicima u Opovu.

U pitanju je spomenik – obelisk pored fontane, rad vajara Radeta Stankovića, podignut 1964. godine i posvećen Opovčanima – palim dobrovoljcima u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu (1912 – 1918) i palim borcima Narodno oslobodičakog rata (1941 – 1945).

Druga spomen ploča postavljena je na spomenik rodoljubu Radovanu Bati Ćosiću, koji je poginuo u Drugom svetskom ratu, a koji je postavljen 1968. godine u parku.

Izradu spomen ploča finansirao je učitelj Dragoljub Manojlović, a tehničku podršku dala je Mesna zajednica Opovo. Na svečanosti povodom postavljanja spomen ploča, pored učitelja Manojlovića, prisustvovali su predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Đura Stojanović, predsednik Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov, predsednik Opštinskog udruženja penzionera Žika Nestorović i deca Predškolske ustanove „Bambi“ zajedno sa svojim vaspitačicama.

Tokom ceremonije deci su se obratili učitelj Dragan i Đura Stojanović objasnivši šta ovi spomenici predstavljaju, a deca su naučila da se na ovaj način čuva istorija i da se zbog toga i spomenici moraju čuvati.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

SPONA PRAVOSUĐA I KRIMINALA U PANČEVU: Zašto nijedna afera u vreme DS nije sankcionisana?

Mica Milakov

Vandali uništili dečje igralište i klupe u parku

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija