17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Letnja praksa za najbolje studente

PANČEVO, 4. jul 2018. (TV Pančevo) – U Maloj sali Gradske uprave, organizovan je prijem za studente koji će obavljati studentsku letnju praksu. Studentska letnja praksa namenjena je studentima osnovnih, master, specijalističkih i doktorskih studija na fakultetima i visokim strukovnim školama (državnim i privatnim) u Republici Srbiji. Ova praksa omogućava studentima jednomesečnu praktičnu obuku kod poslodavaca tokom jula i mesečnu novčanu pomoć u iznosu od 15 hiljada dinara tokom trajanja prakse. Preko 700 hiljada dinara iz budžeta grada ove godine izdvojeno je za Studentsku letnju praksu.

U okviru akcionog plana grada Pančeva obuhvaćeno je osam mera za zapošljavanje , jedna od mera je i studenstska letnja praksa.Ukupno 45 studenata sa područja našeg garada ovog leta obavlja će praksu u nekim od javnih preduzeća zavisno od fakulteta koji studira.

Imamo 45 sudenata koji će u 26 privrednih subjekata , ustanova meseca dana će raditi za iznos sredstava 15 hiljada .Jedan od uslova je da su redovni studenti da su tu godinu upisali prvi put i prednost su imali studenti sa višim prosekom.

Ima ukupno 26 privrednih subjekata, od toga je sedam privatnih preduzeća koja su u ustanovama grada .

Ova mera je bitna jer su studenti većina završne godine fakulteta i raspoređeni su u ustanovama gde postoji potreba za takvim kadrom. Očekujemo da jedan broj i pronađe svoju stručnu praksu a kasnije postoji veća mogućnost zaposlenja.

Iz budžreta grada Pančeva za osam mera akcionog plana koji ima za cilj da smanji broj nezaposlenih grad za ovu godinu izdvojio oko 35 miliona dinara, dok je za studentsku letnju praksu obezbeđeno preko 700 hiljada dinara.

Related posts

Obeležen svetski dan deteta 20. novembar

Jasmina Petkovic

Sutra se navršava 17 godina od martovskog pogroma na KiM

Nikoleta Dragaš

Najprimetniji pomaci za Rome u oblasti stanovanja i obrazovanja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija